Club 3VOOR12 met Blitzen Trapper, Phosphorescent en I am Oak Club 3VOOR12 met Blitzen Trapper, Phosphorescent en I am Oak

Reserveer gratis

, Redactie 3VOOR12

Club 3VOOR12 met Blitzen Trapper, Phosphorescent en I am Oak

Reserveer gratis

Redactie 3VOOR12 ,

Blitzen Trapper, I am Oak en Phosphorescent staan vrijdag 21 mei op Club 3VOOR12 in het Amsterdamse Desmet. Net als altijd is deze avond gratis bij te wonen. Reserveer wel snel, want vol is vol.

Reserveer gratis

Blitzen Trapper, I am Oak en Phosphorescent staan vrijdag 21 mei op Club 3VOOR12 in het Amsterdamse Desmet. Net als altijd is deze avond gratis bij te wonen. Reserveer wel snel, want vol is vol. 

Blitzen Trapper
Blitzen Trapper brak door met het in 2007 verschenen Wild Mountain Nation. Met opvolger Furr verzilverde het zestal uit Portland die status overtuigend. Volgens Rolling Stone was het één van de beste albums van 2008, de grillige liedjes van Eric Earley putten op eigenzinnige wijze uit de rijke Amerikaanse folkrock traditie. Zanger en brein van de band Eric Earley verrijkt die traditie echter met een bijzonder authentiek geluid. Als een echte vrijbuiter woonde Earley een tijdje in een bos vlakbij Portland. Naar eigen zeggen omdat de vrijheid, de wildernis en het immer loerende gevaar hem aansprak. Het zijn in ieder geval dezelfde ingrediënten die de muziek van Blitzen Trapper tot een opwindende trip langs de conventies van de folkrock. Volgens de vooruitgesnelde berichten is het binnenkort te verschijnen nieuwe album weer een schot in de roos. Ze zullen er in ieder geval een aantal nummers van spelen. 

Phosphorescent
Phosphorescent brak in 2007 door met Pride daarop onder meer het hartverscheurend mooie Cocaine Lights. Hierna verdiepte Matthew Houck, man achter Phosphorescent, zich in de ziel van de country door een verrassend eigenzinnig album vol  covers van Willie Nelson uit te brengen. Here’s To Taking It Easy, het zojuist verschenen nieuwe album van Phosporescent is weer een stap richting modernere tijden. Samen met de band waarmee hij het coveralbum To Willie opnam, tilt Houck tegenwoordig de countryroots naar een nieuwe, ook nu weer hartverscheurende, dimensie. 

I am Oak
Met zijn zojuist verschenen album On Claws heeft I am Oak een sterke troef in handen om de nieuwste hit te worden bij de liefhebbers van folk, houthakkersbloesjes en dieren op albumhoezen. Niet vaak greep een debuutalbum waarop het dierenrijk zo’n grote plek inneemt zo overtuigend bij de keel als bij dit debuut. Thijs Kuijken, brein achter het inmiddels tot band uitgegroeide I am Oak, begon als schuchtere jongen met gouden stem, inmiddels is hij onze nationale troef in het steeds groter groeiende folkgenre en verantwoordelijk voor een van de mooiste Nederlandse albums van het jaar. 

Om bij Club 3VOOR12 aanwezig te zijn, moet je reserveren. De gastenlijst gaat woensdag 12 mei om 18.00 uur open.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12