C-Mon & Kypski trots terug uit Sjanghai C-Mon & Kypski trots terug uit Sjanghai

"We willen altijd iets nieuws doen"

, Tekst en foto Pierre Oitmann

C-Mon & Kypski trots terug uit Sjanghai

"We willen altijd iets nieuws doen"

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

De heren van C-Mon & Kypski komen koud van het podium af, wanneer ze 3VOOR12 te woord staan. Vlak voor ze hun dinnerbonnen verzilveren praten we met Thomas Elbers (Kypski), Simon Akkermans (C-Mon), Daniel Rose en Jori Collignon.

"We willen altijd iets nieuws doen"

De heren van C-Mon & Kypski komen koud van het podium af, wanneer ze 3VOOR12 te woord staan. Vlak voor ze hun dinnerbonnen verzilveren praten we met Thomas Elbers (Kypski), Simon Akkermans (C-Mon), Daniel Rose, Jori Collignon

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"We hebben een plan bedacht voor dit optreden," vertelt Akkermans. "Het probleem is dat er niet veel geld was en we hadden maar drie dagen om het voor te bereiden. We komen net terug van de Wereldexpo in Shanghai. Ik ben enorm trots dat ik daar heb kunnen staan als jongen uit Utrecht."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Wat ik mis als kiespijn zijn die e-mails die je nog moet beantwoorden," zegt Collignon.

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"We hoorden van onze geluidsman dat de geluidstoren naar achteren verplaatst moest worden voor P!nk," aldus Akkermans. Een aantal eventuele festivalnamen passeren de revu, waaronder Janpop en Prodigypop. Collignon weet een betere. "2 Many Pop."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
Hierover zijn allerlei wilde ideeën. Zo werkte de band op Pinkpop met projecties op greenscreens. "Dat ligt niet echt voor de hand," meent Akkermans. "We willen altijd iets nieuws doen." Er was geen budget om groot uit te pakken op Pinkpop. Collignon: "Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Daar komen wel de meest creatieve ideeën uit."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
De band herinnert zich een optreden op het Rock & Coke Festival op een plein in Litouwen. "Er stond een nazi-achtige man voor het podium met een helm op," weet Akkermans nog. Collignon denkt het meest terug aan de kou. "Mijn synths waren bevroren." Ook tijdens een trip tussen twee steden de VS had Collignon problemen met zijn apparatuur. "Mijn synthesizer was een paar centimeter te lang voor handbagage, dus ik moest achterblijven. Dat heeft me tweehonderd dollar gekost. Het is voor ons altijd een missie om op tijd op de goede plek te komen."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
Net als Kasabian, Editors en 2 Many DJs noemen de Utrechtenaren Seven Nation Army van The White Stripes. "Er was toch ergens een Facebook-feest waarbij rellen uitgebroken waren?" vraagt Collignon. "Toen werd ook dit liedje gezongen." Akkermans: "Het is de ultieme melodie. Het heeft iets recalcitrants."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
Hier zijn verschillende ideeën over. Elbers denkt aan een uitvouwboek, Akkermans aan een doosje met hologram ("Zoals bij die oude arcade-games.") en Collignon houdt het op een vinyluitgave. "Dat blijft."

Meer C-Mon & Kypski op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/C-Mon-Kypski.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12