2 Many DJs zijn totaal niet op de hoogte 2 Many DJs zijn totaal niet op de hoogte

"Ik las in de krant dat ik volgende week weer moet gaan stemmen"

, Tekst en foto Pierre Oitmann

2 Many DJs zijn totaal niet op de hoogte

"Ik las in de krant dat ik volgende week weer moet gaan stemmen"

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

Je kent ze als Soulwax, The Flying Dewaele Brothers of als 2 Many DJs. In iedere formatie weten de Vlaamse broers Stephen en David Dewaele publiek voor zich te winnen op festivals.

"Ik las in de krant dat ik volgende week weer moet gaan stemmen"

Je kent ze als Soulwax, The Flying Dewaele Brothers of als 2 Many DJs. In iedere formatie weten de Vlaamse broers Stephen en David Dewaele publiek voor zich te winnen op festivals. Wat altijd meegaat is hun eigen pingpongtafel. "Vorig jaar heeft Massive Attack dat idee van ons overgenomen."

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"Slapen," zegt David Dewaele, "da's heel belangrijk." Stephen: "We zijn bezig geweest met ons eigen radiostation op internet, Radio Soulwax. Dat is begonnen met wat mixtapes. Eind juni gaat het online. In eerste instantie kunnen mensen dan twaalf uur lang naar een stream luisteren, dat moet later meer worden. Er gaat wel ontzettend veel tijd inzitten, omdat we ook de hoezen bij de mixtapes zelf animeren." David: "Het idee is ontstaan is ons hoofd en toen zijn we dat gaan doen."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
David: "Regelmaat." Stephen is het daar mee eens. "We zijn bijna nooit thuis. Het is belangrijk dat je dan genoeg slaapt en gezond eet. Nu we op Pinkpop spelen kunnen we gewoon thuis slapen. Ik zag dat we tot de kerst zijn volgeboekt. Dat wil ik eigenlijk niet weten, want het is nog niet eens juni."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Pixiepop," vindt Stephen. "Ik heb ze vroeger al zien optreden en recentelijk nog een keer. Die hoeven zich niet meer te bewijzen. Gossip vind ik ook ongelofelijk goed."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"We doen elke show iets anders," aldus Stephen. "Vandaag spelen we België van Het Goede Doel. Dat heeft niks te maken met politiek. Ik las in de krant dat ik volgende week weer moet gaan stemmen. Nu had ik daar wel iets over gehoord, maar verder ben ik totaal niet op de hoogte."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"We speelden op een festival in Singapore en tijdens ons optreden zakte het podium in," herinnert David zich. "Er klommen mensen het podium op en toen zakte het door. We hebben gewoon doorgespeeld, nog zeker een uur."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
De broers noemen Seven Nation Army van The White Stripes. Stephen kan wel uitleggen waarom. "Het was de meest dansbare plaat dat jaar, terwijl het een rocknummer is met een goede riff."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
Stephen lacht. "Dat is heel erg. Het zijn wel de enige Duitsers met humor. Ik zou een modelkit van een platenspeler erbij doen. Dan kunnen ze de plaat vervolgens daarop draaien." David: "Dat is ons equivalent voor dildo's."

Meer 2 Many DJs op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/two-many-djs.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12