WATT hoopt op goedkeuring alternatief plan WATT hoopt op goedkeuring alternatief plan

Toekomst poppodium waarschijnlijk vandaag besproken in raad

, Fiona Fortuin

WATT hoopt op goedkeuring alternatief plan

Toekomst poppodium waarschijnlijk vandaag besproken in raad

Fiona Fortuin ,

Nadat vorige week vrijdag het college van Rotterdam te kennen gaf WATT niet langer meer te zullen financieren, legde het noodlijdende poppodium een alternatief plan voor aan de gemeente. Hiermee hoopt WATT alsnog de raad voor zich te winnen. Vanmiddag wordt de kwestie besproken in de raadsvergadering.

Toekomst poppodium waarschijnlijk vandaag besproken in raad

Nadat vorige week vrijdag het college van Rotterdam te kennen gaf WATT niet langer meer te zullen financieren, legde het noodlijdende poppodium een alternatief plan voor aan de gemeente. Hiermee hoopt WATT alsnog de raad voor zich te winnen. Alle gemeenteraadsleden hebben het plan ontvangen, zegt voorzitter Christian Jongeneel  van Culturele Activiteiten Rotterdam (CAR), de stichting die WATT runt. Vanmiddag wordt naar alle waarschijnlijkheid de kwestie besproken in de raadsvergadering.

WATT kampt met een tekort van twee miljoen euro, grotendeels veroorzaakt door 1,5 miljoen euro die nodig is voor verbouwingskosten om de geluidsproblemen tegen te gaan. WATT is echter niet de eigenaar van het pand, maar de huurder. Duidelijk is geworden dat de eigenaar de kosten niet kan dekken. Een laatste noodinjectie vanuit de gemeente was daarom nodig, maar het college vond dat dit probleem bij de pandeigenaar ligt.

Het alternatieve plan dat nu bij de raad ligt is opgesteld door WATT én de pandeigenaar. Daarin stellen ze voor dat de eigenaar de helft van het pand gratis over draagt aan de stichting. Voor de verbouwing vraagt WATT van de gemeente een lening, die naar zeggen over twaalf jaar is terugbetaald. Het pand geldt hierbij als onderpand. Jongeneel: “De overheid wil niet investeren in gebouwen van particulieren. Dat is terecht. De eigenaar vindt het net zo erg als ons wanneer er niets gebeurt en WATT verloren gaat. Dit is een offer voor nog meer verliesbeperking. We zijn hard aan het lobbyen, maar geen van de raadsleden durft het achterste van de tong te laten zien.”

Toch uit Jongeneel iets van hoop: “Wethouder Laan heeft gezegd niets te zullen doen voor WATT en heeft daarom geen besluit hoeven voorleggen aan de raad.  De raad heeft dit onderwerp uit zichzelf op de agenda gezet.” Jongeneel denkt overigens niet dat vandaag een definitief besluit wordt genomen, maar volgende week woensdag in de besloten commissievergadering. “In zo’n vergadering is er meer ruimte voor inhoudelijke vragen.” Inmiddels zijn de geplande concerten in WATT elders ondergebracht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12