Utrechtse band Silence is Sexy schrijft protestlied tegen Wilders Utrechtse band Silence is Sexy schrijft protestlied tegen Wilders

“Twee jaar geleden zou dit dom zijn geweest, nu voelt het als onze plicht”

, Erik Zwennes

Utrechtse band Silence is Sexy schrijft protestlied tegen Wilders

“Twee jaar geleden zou dit dom zijn geweest, nu voelt het als onze plicht”

Erik Zwennes ,

De Utrechtse alternatieve rockband Silence is Sexy heeft een protestlied geschreven tegen, wat zij noemen, de ‘angstzaaierij’ door de rechtse politicus Geert Wilders. “We hebben niet de illusie mensen te beïnvloeden, wel mensen een gevoel van medestand te geven.”

“Twee jaar geleden zou dit dom zijn geweest, nu voelt het als onze plicht”

De Utrechtse alternatieve rockband Silence is Sexy heeft een protestlied geschreven tegen, wat zij noemen, de angstzaaierij door de rechtse politicus Geert Wilders. Het nummer Here Comes The Wave is te downloaden volgens het 'betaal wat je wilt'-principe via de website van de band. “We hebben niet de illusie mensen te beïnvloeden, wel mensen een gevoel van medestand te geven.”

Gitarist Pim van de Werken vertelt dat de band al een jaar rondloopt met het onderwerp van het bewuste liedje. “Wij verbazen ons over de gretigheid waarmee mensen de angstzaaierij van Geert Wilders slikken als dé oplossing voor alle problemen. En over het gemak waarmee alle andere politici vervolgens, bang om stemmen te verliezen, beweren dat het erg slecht gaat met Nederland. Terwijl je geen bord, maar een 52-delig servies voor je kop moet hebben om te vergeten dat het in vergelijking met andere delen van de wereld juist erg goed gaat met Nederland".

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12