Tsewer Beta maakt melancholische ambient met een bite Tsewer Beta maakt melancholische ambient met een bite

“Met mijn muziek vertel ik verhalen die ik niet in woorden uit kan drukken”

, Eelco Couvreur

Tsewer Beta maakt melancholische ambient met een bite

“Met mijn muziek vertel ik verhalen die ik niet in woorden uit kan drukken”

Eelco Couvreur ,

Onder vier verschillende aliassen muziek maken en gewoon een baan van negen tot vijf hebben. Leon van Dijk oftewel Tsewer Beta draait zijn hand er niet voor om. Aan zijn album Looking For a Dream werkte hij noodgedwongen in de avonduren. Tijd voor een nadere kennismaking.

“Met mijn muziek vertel ik verhalen die ik niet in woorden uit kan drukken”

Achter zijn tweede album Looking For a Dream, een mix van ambient, electronica en beats, schuilt een heftig verhaal. “Ik heb die plaat gemaakt in een periode waarin het niet goed met me ging,” verklaart Leon van Dijk alias Tsewer Beta. “Ik was depressief en vond in de muziek een manier om mijn gevoelens onder woorden te brengen.” Nadat zijn track Because It Makes Me werd gecompileerd voor de huidige Hollandse Nieuwe is nu ook het volledige album op de Luisterpaal te vinden.

De opvallend actieve Utrechtse producer ondergaat dagelijks een gedaanteverwisseling. Van negen tot vijf verdient hij keurig in pak zijn salaris als werknemer van een bekende Nederlandse bank. In de avonduren wordt er volop muziek gemaakt. “Het zijn inderdaad vaak avondsessies. Er gaat veel vrije tijd inzitten maar de droom is om er ooit fulltime mee bezig te kunnen zijn. Op korte termijn staan er in ieder geval ook optredens op het programma, dat is iets wat ik heel graag wil gaan doen.”

Naast zijn activiteiten als Tsewer Beta zoekt van Dijk ook de stevige kant van het elektronische spectrum op. Samen met Jerzy Bos (Jerzz) maakt hij dubstep als Anomic Syndrome. “En Rewest is een ander alias, onder die naam maak ik muzikaal gezien het tegenovergestelde van ambient. Ook produceer ik als Gurufy progressive minimal.” 

De depressieve periode is afgesloten en het vizier is gericht op de toekomst. “Voor het einde van dit jaar moet mijn derde album uitkomen. Dat worden dertien of veertien tracks en ook dat album gaat uitkomen bij MWM-Recordings. Maar de eerstvolgende release is de track Astronaut. Die vind je op de Dutchstep compilatie van MWM, een plaat met alleen maar Nederlandse dubstepproducties.”

Beluister Looking For A Dream nu op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12