Top Notch tekent Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow Top Notch tekent Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow

Kees de Koning: “Dit is de omgekeerde VOC-mentaliteit”

, Erik Zwennes

Top Notch tekent Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow

Kees de Koning: “Dit is de omgekeerde VOC-mentaliteit”

Erik Zwennes ,

Top Notch heeft de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow getekend. Top Notch goes Africa? “Dat lijkt me te gek. Dit zou wel eens het begin van meer kunnen zijn,“ aldus labelbaas Kees de Koning.

Kees de Koning: “Dit is de omgekeerde VOC-mentaliteit”

Na Lucky Fonz III heeft het Nederlandse label Top Notch opnieuw een atypische artiest getekend. Jack Parow is geen Nederlander, maar zijn Nederlands is zo slecht nog niet. De Zuid-Afrikaan rapt in het Afrikaans of om precies te zijn de Kaapse variant, ontstaan door leenwoorden uit het Engels. Top Notch goes Africa? “Dat lijkt me te gek. Dit zou wel eens het begin van meer kunnen zijn,“ aldus labelbaas Kees de Koning.

Zoals dat tegenwoordig bij de meeste Top Notch signings gaat, is ook Jack Parow getipt door een artiest uit de eigen stal. Willem van The Opposites belde De Koning op met het advies de rapper eens te beluisteren. “Willem wilde met hem werken en ik was direct enthousiast. Ik zocht contact met hem en kwam uit bij zijn label Supra Familia. De labelbaas ging snowboarden in Frankrijk en had een overstap in Frankfurt. We hebben daar zes uur lang gesproken over hiphop, over de markt en dat je daar bijvoorbeeld nog alles fysiek uitbrengt. Het is heel grappig, het voelt alsof je met een ver familielid spreekt door die taal.”

De alliantie die Top Notch aangaat met Supra Familia is nog heel vers. “Het is nog een prille liefde, we praten nog niet over kinderen.” Toch lijkt het De Koning leuk om in Zuid-Afrika ook Nederlandse artiesten uit te brengen. “Lucky Fonz III zit daar natuurlijk al een paar weken per jaar. Ik wil daar wel meer mee doen. Top Notch bevaart de VOC-route met een omgekeerde mentaliteit. We hebben een sterk verwantschap met Nederlandse taalgebieden. Onze Damaru is Surinaams, The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig doen het goed in België en Kempi en Jayh verkopen uit op Curaçao.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12