Tom Trago beweegt Rush Hour tot nieuw sublabel Tom Trago beweegt Rush Hour tot nieuw sublabel

Voyage Direct voor “dansvloermuziek”

, Eelco Couvreur

Tom Trago beweegt Rush Hour tot nieuw sublabel

Voyage Direct voor “dansvloermuziek”

Eelco Couvreur ,

Op voorspraak van Tom Trago komt het Amsterdamse Rush Hour met een nieuw sublabel op de proppen. Voyage Direct belooft de komende tijd onder andere releases van Dexter, Awanto 3 (Steven de Peven), Legowelt en San Proper.

Voyage Direct voor “dansvloermuziek”

Veelkunner Tom Trago heeft zich in samenspraak met het Amsterdamse Rush Hour gestort op weer een nieuw project. Voyage Direct wordt het nieuwe sublabel van het hoofdstedelijke conglomeraat en ziet op aandringen van Trago deze zomer nog het levenslicht. “Ik hoor zoveel goede muziek om me heen, dat moet de wereld in.”

Voyage Direct – vernoemd naar het gelijknamige album welke Trago vorig jaar bij Rush Hour uitbracht – is een initiatief van de producer zelf, maar vooral een plek bedoeld voor releases van bevriende muzikanten. “Ik breng mijn muziek al sinds 2006 uit bij Rush Hour en dat is altijd goed gegaan, dus dat blijf ik doen. Maar om me heen hoor ik dagelijks dingen waarvan ik denk: dit moet worden uitgebracht.” 

Directe aanleiding voor het label was volgens Trago een track van Dexter die al twee jaar op zijn computer stond. “Om de zoveel tijd vroeg ik aan hem, wanneer die nou eens uit ging komen. Toen dat maar op zich liet wachten, heb ik uiteindelijk de telefoon gepakt, Dexter opgebeld en gezegd dat ik zelf maar een label ging beginnen, zodat die muziek op plaat zou worden geperst.”

Medio juni ligt de EP met daarop in totaal drie tracks van Dexter in de schappen, voor het einde van de zomer volgt release nummer twee. “Dat wordt een bijdrage van Steven de Peven onder zijn Awanto 3 alias. Daarna zullen er onder andere releases van Legowelt en Steven de Peven volgen en ik ben ook bezig met Dimitri.”

Eigen producties, een nieuw project met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) onder de naam B.R.U.C.E. (Trago: “de single is uit en aanstaande zaterdag is de lancering in Paradiso”), een overvolle dj-agenda  en nu dus ook een eigen sublabel. Het is uitkijken voor een overkill aan projecten. “Ik snap wel wat je bedoelt. Het is soms ook lastig om de focus op een project te houden, maar ik moet gewoon veel verschillende muziek horen. Ik word heel snel enthousiast over dingen en dan probeer ik er nieuwe projecten van te maken. Als ik teveel met eenzelfde genre bezig zou zijn, zou ik volgens mij heel snel depressief worden."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12