The Death Letters nemen op nieuwe album afscheid van blues The Death Letters nemen op nieuwe album afscheid van blues

“Veel mensen zullen verbaasd zijn over ons nieuwe geluid”

, Fiona Fortuin

The Death Letters nemen op nieuwe album afscheid van blues

“Veel mensen zullen verbaasd zijn over ons nieuwe geluid”

Fiona Fortuin ,

The Death Letters nemen afscheid van de bluesrock. Op het in januari 2009 uitgebrachte titelloze debuutalbum is het genre nog de belangrijkste factor. “Maar het voelt niet meer goed”, vertelt zanger/gitarist Jordi Ariza Lora van het Dordtse duo. Alle voorbereidingen voor een nieuw album zijn getroffen, de band hoopt zo snel mogelijk met een producer de studio in te kunnen.

“Veel mensen zullen verbaasd zijn over ons nieuwe geluid”

The Death Letters nemen afscheid van de bluesrock. Op het in januari 2009 uitgebrachte titelloze debuutalbum is het genre nog de belangrijkste factor. “Maar het voelt niet meer goed”, vertelt zanger/gitarist Jordi Ariza Lora van het Dordtse duo.

Dus is er op het nieuw te verschijnen album niets meer van terug te horen. “Dat komt ook door persoonlijke redenen. We vinden het niet meer interessant om naar het verleden te kijken. Daar raken we niet meer opgewonden van. Wat tegenwoordig gemaakt wordt,  is veel spannender. Veel mensen zullen verbaasd zijn over ons nieuwe geluid. Het is behoorlijk anders. De meest simpele omschrijving is misschien wel psychedelische punk.”

Die nieuwe plaat is al helemaal geschreven, vertelt Jordi. “De preproductie is gedaan. We zijn op zoek naar een goede producer waarmee we de studio in kunnen. Dan kan het echte werk beginnen.” Onlangs heeft het duo getekend voor LaLaLa Management, waar ook De Staat en Elle Bandita bij zitten. Samen met het management hoopt The Death Letters een geschikte kandidaat te vinden. “Zij hebben veel contacten en kunnen dingen veel beter plannen. We hopen iemand te vinden waarmee we een goede klik hebben, het buitenland wordt daarbij niet uitgesloten. Het vorige album is opgenomen in de IJland Studio’s met Remko Schouten. Het was fijn samenwerken met hem, maar we willen nu meer een andere kant op. Iets nieuws.”

De band streeft ernaar om begin volgend jaar het album uit te brengen. “Zodat we dan hopelijk op Eurosonic en Noorderslag mogen spelen met aansluitend een mooie tour langs de clubs.” Een label is er nog niet. “Ik kan me er in elk geval nog niet over uitlaten, want er is nog niets concreets.” Optreden staat voor de band op een laag pitje. Die paar keer dat ze op het podium stonden, was in het buitenland. “We komen net terug uit Noorwegen, waar we op drie festivals hebben opgetreden. Eén daarvan is een belangrijk festival waar veel boekers op afkomen. De reacties waren goed. Het publiek was respectvol en stil. Ik hoop dat we terug mogen komen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12