Sticks zet zich af tegen de toenemende ‘schreeuwcultuur’ Sticks zet zich af tegen de toenemende ‘schreeuwcultuur’

“Stilte is het nieuwe schreeuwen”

, Erik Zwennes

Sticks zet zich af tegen de toenemende ‘schreeuwcultuur’

“Stilte is het nieuwe schreeuwen”

Erik Zwennes ,

De Zwolse rapper Sticks brengt zijn derde solo-album uit. Met Alledaagse Waanzin zet hij zich af tegen de toenemende ‘schreeuwcultuur’. “Natuurlijk doe ik stoer in mijn teksten. Maar je moet weten wanneer je je mond moet houden en de muziek moet laten spreken.” Bekijk ook het videoverslag van de Luistersessie.

“Stilte is het nieuwe schreeuwen”

De Zwolse rapper Sticks brengt zijn derde solo-album uit. Met Alledaagse Waanzin zet hij zich af tegen de toenemende ‘schreeuwcultuur’. “Natuurlijk doe ik stoer in mijn teksten. Maar je moet weten wanneer je je mond moet houden en de muziek moet laten spreken.”

“Ik hou er niet van om op vakantie te gaan. Ik mis het maken van muziek al na enkele dagen. Zet mij maar in een studio en laat me nummers schrijven, dan kom ik tot rust.” Sinds 2001 loopt de Zwolse rapper Sticks een op een: elk jaar bracht hij wel een album uit. Het begon met de rapformatie Opgezwolle, hij heeft samengewerkt met de Rotterdamse rapper Duvel, en sinds Opgezwolle niet meer bestaat vormen Sticks, zijn vaste compagnon Rico en bevriende rappers het collectief Fakkelbrigade.

Vorig jaar kwam het debuutalbum Colucci Era uit. En dan zijn er nog de soloalbums van Sticks. Samen met beatmaker Kubus bracht hij in 2004 het album Microphone Colossus uit. De samenwerking met Opgezwolle-producer Delic eindigde in 2007 met het tweede soloalbum Fakkelteit. Deze week verschijnt het derde album Alledaagse waanzin, dat hij opnieuw met een andere producer opnam. De Iranees-Nederlandse Ali Reza Tahoeni oftewel A.R.T. was ook verantwoordelijk voor de beats op Colucci Era en de twee zijn in één ruk doorgegaan met het maken van muziek. De dag voor de deadline is nog een nieuw nummer opgenomen: ‘Voeten vegen’ heeft de plaat ook gehaald.

3VOOR12 organiseerde een exclusieve luistersessie van Alledaagse Waanzin voor zestig grote fans. Bekijk hier een verslag van de avond met fragmenten van het album en uitleg van Sticks en A.R.T.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12