Singer-songwriter Tommy Ebben gebruikte eigen villa voor opnames Singer-songwriter Tommy Ebben gebruikte eigen villa voor opnames

Album uit in oktober op Goomah

, Fiona Fortuin

Singer-songwriter Tommy Ebben gebruikte eigen villa voor opnames

Album uit in oktober op Goomah

Fiona Fortuin ,

Tommy Ebben heeft net op tijd de opnames voor zijn debuutalbum kunnen afronden. De villa die als studio fungeerde, moest hij namelijk vorige maand verlaten. De plaat komt in oktober uit. Een introductie van deze getalenteerde singer-songwriter.

Album uit in oktober op Goomah

Tommy Ebben woont niet langer in de monumentale Villa Jongerius in Utrecht. Vorige maand moest de muzikant het pand verlaten dat een bijzondere rol speelt in de opnames van zijn debuutalbum. Niet alleen zal het artwork in het teken staan van de parmantige locatie met marmeren muren, het huis fungeerde voor een groot deel als studio.“Vooral in de hal was de akoestiek geweldig”, vertelt hij. Tommy Ebben staat momenteel met een nummer op de zevende Hollandse Nieuwe compilatie.

(tekst loopt door onder filmpje)

Ebben wist dat hij het huis moest verlaten, hij zat er namelijk antikraak. Hoewel hij graag nog langer het pand had bewaakt, had zijn vertrek ook voordelen. “Er zat een enorme druk achter het opnameproces.” In december vertrok de singer-songwriter uit Groningen, alwaar hij de studie Geschiedenis en Journalistiek had voltooid. “Ik had behoefte aan een andere woonomgeving”, vertelt de 25-jarige muzikant. “Ik was klaar met studeren en had daarmee als het ware een hoofdstuk afgesloten. Ik wilde aan de slag als muzikant.”

Het breekpunt tussen twee levensfases is ook precies waar zijn debuutalbum over gaat, dat Dreamless Slumbers zal heten. “Studeren geeft je een bepaalde vrijheid, je stelt je verantwoordelijkheden als volwassen mens uit. Dat wilde ik niet langer. Achter die periode wilde ik een punt zetten, maar tegelijkertijd had ik er ook heimwee naar. Ik begaf me in een sluimergebied. Ik moest Groningen verlaten om die breuk met het verleden te bewerkstelligen.”

Ebben heeft de plaat opgenomen met zijn inmiddels vaste band The Small Town Villains. De muziek is sterk beïnvloed door de jaren ‘60 en ‘70 folk en rootsmuziek. Het album komt uit op Goomah Music. “Ze benaderden mij via de mail, dat was na de release van mijn demoplaat welke ik in eigen beheer heb uitgebracht.” Dankzij het label staat Tommy Ebben & The Small Town Villains op 17 juli op het hoofdpodium van de Zwarte Cross, vertelt hij. “Zij hebben dat voor ons geregeld. Nog niet eerder hebben we op zo’n groot podium gestaan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12