Ome Omar remixt Kraak & Smaak Ome Omar remixt Kraak & Smaak

Amsterdamse mc maakt track voor nieuwe Nederlandse speelfilm

, Eelco Couvreur

Ome Omar remixt Kraak & Smaak

Amsterdamse mc maakt track voor nieuwe Nederlandse speelfilm

Eelco Couvreur ,

Ome Omar was met zijn aubade aan zijn tosti ijzer al eens te vinden op onze Hollandse Nieuwe compilatie. Onlangs dook hij met Kraak & Smaak de studio in voor een soundtrack voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Sterke Verhalen. “Ik heb veel van ze geleerd.”

Amsterdamse mc maakt track voor nieuwe Nederlandse speelfilm

“Ome Omar belachelijke tracks.” Met dat antwoord kunnen we het doen, als we vragen wie Ome Omar is en wat hij doet. De Amsterdamse mc zong en rapte over zijn tosti ijzer en belande met die lofzang over het kleinood op de vierde Hollandse Nieuwe compilatie. “Ik kan he-le-maal niet zingen, maar ik doe het toch.”

“De videoclip is gister helemaal afgemaakt,” aldus Omar Dahmani alias Ome Omar. De videoclip is de videoclip die geschoten is voor zijn remix van Kraak & Smaak naar aanleiding van de nieuwe Nederlandse speelfilm Sterke Verhalen. “Twee vrienden van me deden de regie en boden me in eerste instantie een klein rolletje aan. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Kraak & Smaak de soundtrack zou maken, maar Kraak & Smaak doet niet aan vocalen of zang. De filmmakers wilden toch een verhaal in de soundtrack hebben, toen hebben ze mij en Kraak & Smaak maar bij elkaar gegooid. Ik heb veel van ze geleerd, ze benaderen muziek maken op een hele andere manier.”

Zijn fascinatie voor rappen en muziek maken, begon vijf jaar geleden op de middelbare school. “Er kwam een nieuwe jongen in mijn klas en we zaten elkaar constant te dissen. Hij was dj, we werden vrienden en voor ik het wist was ik rapper. Ik vind raps schrijven leuk, maar ik vind het moeilijk om me enkel daar op te concentreren. Ik wil, en dit klinkt heel gay maar zo is het wel, graag de gebaande paden verlaten. Ik vind het ook tof om met instrumentatie en vocalen bezig te zijn.”

Niet dat Omar kan zingen, maar dat weerhoudt hem er niet van om het toch te doen. Ook schreef hij ooit een brief aan Ali B waarin hij de bekende rapper vroeg hem toch vooral te tekenen. “Ik heb nog wel een belletje van zijn management gehad, waarin ze vertelden dat Ali het had gelezen en het leuk vond. Daarna heb ik helaas nooit meer wat van ze gehoord. Ik heb het gevoel dat ik bij zijn label echt iets toe te voegen heb, bij Top Notch ben je toch een van dertig. Aan de andere kant, dan zit je wel bij Top Notch.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12