LOTS Festival afgelast LOTS Festival afgelast

Tegenvallende kaartverkoop nekt nieuw festival

, Eelco Couvreur

LOTS Festival afgelast

Tegenvallende kaartverkoop nekt nieuw festival

Eelco Couvreur ,

Organisator Mojo heeft het LOTS Festival, dat op 27, 28 en 29 augustus plaats zou vinden op Walibi World, afgelast. Voor het evenement met bands als Roxy Music, Simple Minds en Ray Davies werden tot nu toe slechts 370 kaarten verkocht.

Tegenvallende kaartverkoop nekt nieuw festival

Vanwege een tegenvallende kaartverkoop is het LOTS Festival, dat op 27, 28 en 29 augustus plaats zou vinden op Walibi World, geannuleerd. Voor Mojo betekent het na het beëindigen van grootschalige metalfestivals een nieuwe tegenvaller. “Het slaat op de een of andere manier niet aan.”

Het programma van LOTS Festival richtte zich met bands als Simple Minds en The Waterboys op de oudere bezoeker. “Ik blijf van mening dat er plek is voor een festival dat zich richt op een volwassen publiek, met goed eten en meer comfort,” aldus Rob Trommelen, projectleider van LOTS. “Wellicht hebben we te hoog ingezet. Hadden we moeten beginnen met één, in plaats van drie dagen.”

De kaartverkoop kwam, ondanks een intensieve promotiecampagne, nooit van de grond. “Er zijn 370 kaarten verkocht. Dan moet je op een gegeven moment een beslissing maken. Los van het financiële plaatje zit je anders straks ook met een leeg en ongezellig festivalterrein.” Volgens van Trommelen wordt er wel de nodige lering uit het voorval getrokken. “Ook hier kunnen we weer mee verder, ondanks het feit dat het natuurlijk ontzettend zuur is. Ik heb al eerder met dit bijltje gehakt (Trommelen moest behalve het eerder genoemde metalproject vanwege de mond- en klauwzeer crisis, ook het Dynamo Air Festival in 2001 afblazen), al is dit niet het soort ervaring waar je vaak gebruik van wenst te maken.”

Van de gecontracteerde artiesten geven de Simple Minds en Fischer-Z op zaterdag 28 augustus nog steeds een concert, maar nu in Go Planet Enschede. Gekochte kaarten voor het LOTS Festival kunnen vanaf vandaag tot 1 september 2010 geretourneerd worden bij CTS Eventim.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12