Langverwachte samenwerking Aardvarck en Kubus in de winkel Langverwachte samenwerking Aardvarck en Kubus in de winkel

EP is opmaat voor een compleet album

, Eelco Couvreur

Langverwachte samenwerking Aardvarck en Kubus in de winkel

EP is opmaat voor een compleet album

Eelco Couvreur ,

De langverwachte samenwerking tussen Kubus en Aardvarck is een feit. De EP met daarop in totaal zeven tracks is volgens de beatmaker uit Zwolle de opmaat voor een compleet album.

EP is opmaat voor een compleet album

De samenwerking zat er al een tijdje aan te komen maar sinds deze week ligt het beoogd eindproduct ook daadwerkelijk in de schappen: Kubus en Aardvarck tekenen met een zevental tracks voor de vijfde EP in de Bloom serie. “Dit is slechts het begin, er zijn plannen voor een compleet album.”                                                   

Het lang verwachte een-tweetje heeft een divers staaltje hiphop en dubstep opgeleverd. Veel wapperend sublaag in combinatie met warm klinkende synthesizers en zelfs Afrikaans spoken word vind je terug op Bloom 05. Vier tracks komen van de hand van Aardvarck, de andere drie van Bart van der Werken alias Kubus: “we hebben altijd al gezegd dat we samen zouden gaan werken maar het kwam er nooit van. We kennen elkaar al lang, liggen zowel op muzikaal als op persoonlijk vlak op een lijn. We zijn allebei, euh, anders.”

Volgens Kubus mogen we in de toekomst nog veel meer muziek van het duo verwachten. “Er zijn plannen voor een album. Op de plaat die nu is uitgekomen hebben we apart van elkaar gewerkt, maar dat zal in de toekomst ook anders kunnen.” Waar Kubus vooral met hardware zijn tracks produceert heeft Aardvarck een voorkeur voor het werken met samples. “Ik zal dan dingen inspelen waarna, hij ze gaat knippen.”

Naast de samenwerking met Aardvarck is Kubus inmiddels ook weer aan de slag gegaan met een aantal oude bekenden. “Ik heb een remix gemaakt voor Duvel, Sticks, Duvel, Pollum en Typhoon, die track kun je op mijn MySpace checken. Met al die jongens zit ik de komende tijd ook weer in de studio.” De eerstvolgende fysieke release van Kubus zal uitkomen op het Duitse ant-zen label.  “Die plaat heb ik samen met Hypnoskull (een Belgische breakcore producer red.) gemaakt en die zal zeer binnenkort in de schappen liggen.”

Op de recente ontwikkelingen omtrent zijn voormalige sparringpartner Bang Bang heeft Kubus geen commentaar. “Dat is iets tussen hem en zijn vrouw, laten we bij de muziek blijven.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12