Gebouw T nieuw poppodium Bergen op Zoom Gebouw T nieuw poppodium Bergen op Zoom

‘Gebouw T’ streeft met 150 producties per jaar naar 24.000 bezoekers

, Eelco Couvreur

Gebouw T nieuw poppodium Bergen op Zoom

‘Gebouw T’ streeft met 150 producties per jaar naar 24.000 bezoekers

Eelco Couvreur ,

Bergen op Zoom krijgt vanaf december 2010 een nieuw poppodium. Gebouw T vestigt zich in het stadshart en zet in op een brede programmering.

‘Gebouw T’ streeft met 150 producties per jaar naar 24.000 bezoekers

Bergen op Zoom krijgt een nieuw poppodium. Gebouw T zal in december van dit jaar zijn deuren openen. Het streven is om vooral de regio’s Noordwest Brabant en Zeeland te bereiken en om de lokale popscene zichtbaar te maken. “We zullen breed gaan programmeren.”

Gebouw T zal een plek krijgen midden in het oude centrum van Bergen op Zoom. Een monumentale militaire manage wordt momenteel verbouwd tot poppodium. “Het is een schitterend pand,” aldus Gert-Jan de Koster, zakelijk leider van Gebouw T. “Vroeger oefende de cavalerie hier, het gebouw staat inmiddels op de lijst van industrieel erfgoed en ademt sfeer.”

Volgens De Koster is er ondanks de nabijheid van Mezz Breda behoefte aan een podium op deze plek. “Breda is toch zo’n 40 kilometer verder en je praat hier over een gebied met 250.000 mensen. Bovendien wordt er op andere plekken bewezen dat het kan, kijk maar naar Luxor en Doornroosje. Het grote verschil is alleen dat Bergen op Zoom geen studentenstad is. Wat betreft programmering zullen we daarom heel breed gaan zitten. Alles van dance tot alternative komt aan bod.”

Bijzonder is de samenwerking van Gebouw T met het ROC en de integratie van de audio- en audiovisuele opleiding in het poppodium. “Het ROC heeft de ambitie om de beste opleiding op AV gebied van Nederland te worden. De leerlingen kunnen het geleerde direct in praktijk brengen want zij zullen op concertavonden achter de knoppen zitten.” De website www.gebouw-t.nl is vanaf eind juni online.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12