De Staat: "We zijn het gospel aan het verspreiden" De Staat: "We zijn het gospel aan het verspreiden"

Engelse en Amerikaanse showcases in aanloop naar tweede cd

, Ingmar Griffioen

De Staat: "We zijn het gospel aan het verspreiden"

Engelse en Amerikaanse showcases in aanloop naar tweede cd

Ingmar Griffioen ,

Torre Florim is net terug uit Engeland, waar hij met De Staat drie shows gaf op het Dot-To-Dot festival en tot dé ontdekking van het festival werd uitgeroepen. Ondertussen werkt de band hard aan de tweede plaat en maakt zich op voor shows in New York, Toronto en op Glastonbury.

Engelse en Amerikaanse showcases in aanloop naar tweede cd

Torre Florim is net terug uit Engeland, waar hij met De Staat drie shows gaf op het Dot-To-Dot festival en door een site tot dé ontdekking van het festival werd uitgeroepen. Ondertussen werkt de band hard aan de tweede plaat, die wereldwijd moet uitkomen via een sublabel van Mascot, en maakt zich op voor shows in New York, op NXNE in Toronto en op Glastonbury.

Frontman Florim is opgetogen met de reacties op Dot-To-Dot. "Het is een soort Popronde, maar dan groter en in drie steden. In Bristol speelden we op een boot in een van de kleinste ruimtes ooit, onze bassist moest scheef spelen om niet met z'n gitaarnek tegen de speaker aan te komen. Maar het was heel cool, goed bezocht en we kregen goede recensies. We zijn eerder gegaan voor interviews, onder meer op de radio in Bristol, en ik ben een dagje langer gebleven voor nog wat interviews in Birmingham."

Inmiddels schiet het aardig op met de opvolger van Wait For Evolution, het debuut dat inmiddels ook in de UK uit is. "We zitten voornamelijk in de pre-productiefase. Ik ben een hoop aan het schrijven en we zitten nu op dertien liedjes. We hebben veel ideeën en werken die dan tegelijk met de band uit." Florim geniet van het proces en de 'dynamische bandfeel'. "Het is heel anders, omdat ik bij de vorige alles zelf heb gedaan. Dit is beter, want hoe we live zijn gaan spelen is volgens mij de reden dat het zo goed ging."

"Dan moeten we de studio in, maar we weten alleen nog niet waar", vertelt Florim die wel met enkele Amerikanen wil werken. Maar De Staat is niet op zoek naar een producer, benadrukt de Nijmeegse rocker. "Qua productie heb ik wel een duidelijke visie, dus ik wil de plaat wel zelf produceren. Het gaat om engineers in de opnamefase. Ik ben niet zo goed in het plaatsen van de microfoons en dergelijke. Ik wil er graag iemand bij halen met ervaring, die alles wat ik niet weet kan opvangen en mijn ideeën kan helpen uitwerken."

Het kan ook zijn dat een producer daarvoor naar Nederland komt, maar het is wel zeker dat De Staat binnenkort naar de VS gaat. "We doen drie shows op NXNE, een noordelijke variant op SXSW, en daarvoor nog een optreden in New York." Florim gromt instemmend: "Ja, we zijn langzaam het gospel aan het verspreiden." Hij meent dat De Staat helemaal klaar is om dan 25 juni op Glastonbury te spelen. "Die mensen hebben ons nog nooit gezien, dus we gaan gewoon doen wat we al twee jaar doen: een vette set spelen en alle kanten van De Staat laten zien. Ik heb er een heel goed gevoel over. We staan op een heel mooi podium, ik geloof het derde podium qua grootte. Man ik was al blij geweest als we daar op de camping konden spelen!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12