De beste WK 2010 hits volgens 3VOOR12 De beste WK 2010 hits volgens 3VOOR12

Dizzee Rascal, Weezer, Dick El Demasiado, Mark E. Smith

, Erik Zwennes

De beste WK 2010 hits volgens 3VOOR12

Dizzee Rascal, Weezer, Dick El Demasiado, Mark E. Smith

Erik Zwennes ,

3VOOR12 de enige plek waar je oranje-vrij kunt surfen? Nee, natuurlijk niet. Toegegeven, op muzikaal vlak is er historisch gezien niet heel veel te genieten rondom WK’s. Maar ook dit jaar zijn er toch een aantal geslaagde nummers gemaakt.

Dizzee Rascal, Weezer, Dick El Demasiado, Mark E. Smith

3VOOR12 de enige plek waar je oranje-vrij kunt surfen? Nee, natuurlijk niet. Toegegeven, op muzikaal vlak is er historisch gezien niet heel veel te genieten rondom WK’s. Maar ook dit jaar zijn er toch een aantal geslaagde nummers gemaakt. Een top tien met enkel verse Nederlandse hits is een onbegonnen zaak. Zie hier een lijst met een aantal geslaagde nummers van over de hele wereld.

1. Shuttleworth Featuring Mark E. Smith -- World Cup Song


De illustere voorman van Britse artrockband The Fall staat bekend om zijn passie voor voetbal. Dat je er ook een geslaagd nummer voor kan maken bewijst hij met de debuterende band Shuttleworth.

2. Dick El Demasiado – Gol Vudu


De Nederlandse kunstenaar, filmmakers, radiomaker en muzikant Dick Verdult is een grootheid in Latijns-Amerika. Met zijn moderne variant van de Columbiaanse muziekstroming cumbia speelt hij er als Dick El Demasiado zalen plat en verkoopt er zowaar albums.  De videoclip bij Gol is gemaakt door Luuk Bouwman, producer en gitarist van Aux Raus.

3. We Are Scientists - Goal England!


Speciaal voor Zane Low (BBC One) schreef We Are Scientists deze WK-track. De Amerikaanse band die niets van voetbal snapt en er ook niets mee heeft, schaart zich prompt achter de Britse spelers. Een geslaagde grap die de heren ook best voor onze jongens hadden mogen schrijven.

4. Dizzee Rascal & James Corden - Shout For England


5. K’Naan – Wavin Flag


Een van de officiële anthems van het WK 2010. Stiekem al een jaartje uit, maar niet minder goed.

6. Weezer - "Represent"


7. Tinariwen - Amassakoul 'N' Ténéré


Eerlijk is eerlijk. Dit nummer is niet nieuw, maar uit 2003. Maar bij een WK op het Afrikaans continent kan Tinariwen niet ontbreken.

8. The Defenders – Mr Capello


9. Amadou & Mariam ft. K'Naan - Africa


Nee, het WK is niet in Mali en dit nummer is niet nieuw. Maar dergelijke grootheden regelmatig gekleed in oranje horen in deze lijst.

10. Akon feat Keri Hilson- Oh Africa

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12