'Vier gewonden door noodweer Zwarte Cross' 'Vier gewonden door noodweer Zwarte Cross'

Hulpdiensten aanwezig op het terrein

, Atze de Vrieze / Ingmar Griffioen

'Vier gewonden door noodweer Zwarte Cross'

Hulpdiensten aanwezig op het terrein

Atze de Vrieze / Ingmar Griffioen ,

Chaos op het terrein van de Zwarte Cross. Het terrein werd zojuist getroffen door noodweer. Getuigen vertellen dat diverse tenten gescheurd of zelfs de lucht in gevlogen zijn. Daarbij zouden vier mensen gewonden zijn en ook brand uitgebroken zijn. Hulpdiensten zouden inmiddels op het terrein aanwezig zijn.

Hulpdiensten aanwezig op het terrein

Chaos op het terrein van de Zwarte Cross. Het festivalterrein in Lichtenvoorde werd zojuist getroffen door noodweer. Getuigen vertellen dat diverse tenten (waaronder de Megatent) gescheurd of zelfs de lucht in gevlogen zijn. Daarbij zouden vier mensen gewond zijn meldt Omroep Gelderland. Ook zou er brand uitgebroken zijn. Hulpdiensten zijn volgens de omroep op het terrein aanwezig. Festival de Zwarte Cross vindt pas komend weekend plaats, maar de voorbereidingen voor het festival waren in volle gang.

Woordvoerder Pieter Holkenborg, die zelf niet op het terrein aanwezig is, meldt dat hij zelf ook niet zo goed weet wat er aan de hand is. “Ik weet dat er hevig noodweer is geweest en ben erg bezorgd omdat er veel collega's van mij rond lopen. Een paar dagen voor de Zwarte Cross is het super druk. Ik kreeg zojuist een telefoontje van de productieleiding dat een aantal tenten is weggewaaid. Op dit moment zijn we de situatie met de politie aan het inventariseren."

Volgens onbevestigde berichten zou ook een traumahelicopter onderweg zijn naar festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. In totaal zijn er ongeveer tweehonderd mensen aan het werk met de opbouw van het driedaagse festival, meldt Dagblad de Gelderlander. Inmiddels heeft de festivalorganisatie een bericht op de website geplaatst. Inmiddels duiken op Twitter de eerste foto's van het gehavende terrein op.

Ook poppodium Metropool in Hengelo is getroffen door de storm. Een deel van het dak is beschadigd, waardoor de kleine zaal en de kantoren schade opliepen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12