Tim Knol overweegt sokkensponsor Tim Knol overweegt sokkensponsor

Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) maakt nieuwe clip voor singer-songwriter

, Fiona Fortuin

Tim Knol overweegt sokkensponsor

Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) maakt nieuwe clip voor singer-songwriter

Fiona Fortuin ,

Deze week is er een nieuwe single uitgekomen van Tim Knol, Sam. Jean-Marc van Tol, bekend van Fokke & Sukke, heeft daarbij een videoclip gemaakt. Beter gezegd, een tekening. Inmiddels is de zanger begonnen aan een nieuw album en overweegt hij een sokkensponsor.

Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) maakt nieuwe clip voor singer-songwriter

Deze week is er een nieuwe single uitgekomen van Tim Knol, Sam. Jean-Marc van Tol, bekend van Fokke & Sukke, heeft daarbij een videoclip (hier te zien) gemaakt. Beter gezegd, een tekening. Tol schijnt fan van Knol te zijn, maar dat durft de zanger niet te bevestigen.“Ik heb alleen kort telefonisch contact met hem gehad. Hij zei: ik maak iets en als je het niet mooi vindt, dan moet je dat eerlijk zeggen. Maar er is niets aan veranderd, het clipje is heel mooi geworden. Hij geeft een heel eigen interpretatie aan het nummer.”

Het nummer Sam vertelt het verhaal over een bestaande vriend van Knol die een voor Nederland onmogelijk rock ’n roll leven wilde leiden. De naam Sam is gefingeerd.  Knol: “Ik kan er verder niets over zeggen. Die vriend weet namelijk zelf niet dat het over hem gaat. Het lijkt me leuk wanneer hij daar zelf achterkomt. Als dat niet gebeurt, dan zal ik het hem misschien over een paar jaar zelf vertellen.”

Wanneer 3VOOR12 met Knol belt, zit hij buiten in de zon. “Het is misschien een beetje warm, maar het koude bier houdt me koel.” De singer-songwriter heeft een paar dagen vrij. Dat betekent even geen optredens en geen opnametijd. Hoewel zijn debuut nog geen half jaar geleden uitkwam, is hij alweer druk bezig met een opvolger. Samen met zijn band en zijn schrijverscompagnon Matthijs van Duijvenbode. “We komen net terug van Vlieland, waar we op camping De Bolder de demo hebben opgenomen. Ferry (Roseboom van Excelsior, red) tipte de plek. We zaten nog zo in de flow van de vorige plaat, dat we graag snel weer aan de slag wilden.”

Knol luisterde de laatste tijd veel naar Rolling Stones. “Dat hoor je denk ik wel terug in de muziek. Die gaat meer richting classic rock. De plek is ook erg mooi, de sfeer ademt een beetje sixties. We maken ook veel gebruik van analoge apparaten en hebben bijna alles in één take opgenomen.” In november wil hij de studio in. “Het liefst weer op Vlieland, maar ik weet niet of dat haalbaar is.” Het liefst ziet hij de nieuwe plaat in het voorjaar van 2011 uitkomen. “Maar er is geen haast, het kan ook later worden.” Van zijn debuut zijn inmiddels zo’n achtduizend exemplaren verkocht, weet Knol te vertellen. “Dat vind ik heel bijzonder. Ik weet nog dat Matthijs bij de release zei dat ik blij moet zijn met 500 à 1000 verkochte albums. En dan gebeurt er dit.”

Overigens heeft Knol met dit warme weer zijn sokken uitgetrokken. “Ik heb nu alleen slippers aan.” Opvallend is dat de muzikant sinds enige tijd graag op zijn sokken op het podium staat. Dat heeft ergens mee te maken. “Ik heb al een tijdje ingegroeide teennagels. Mijn rechtervoet is helemaal uit de hand gelopen. Ik kan nog steeds geen schoenen aan, anders doet het te veel pijn”, vertelt Knol. “ Maar het bevalt me prima, zo op sokken optreden. Het geeft me een huiskamergevoel en onbewust wordt het mijn trademark”, lacht hij. “Ik moet maar eens op zoek naar een sokkensponsor.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12