Legowelt: “Producers die maanden met een track bezig zijn snap ik niet” Legowelt: “Producers die maanden met een track bezig zijn snap ik niet”

Twee nieuwe EP’s en aanstaande zaterdag live op Source Festival

, Eelco Couvreur

Legowelt: “Producers die maanden met een track bezig zijn snap ik niet”

Twee nieuwe EP’s en aanstaande zaterdag live op Source Festival

Eelco Couvreur ,

“Dat kan wel kloppen ja, dat die EP op Clone het eerstvolgende is dat uitkomt. Ik hou me daar niet zo mee bezig,” aldus Danny Wolfers alias Legowelt. Er blijft met het door Wolfers gehanteerde arbeidsethos ook weinig tijd over voor andere zaken dan muziek produceren. In moordend tempo voorziet hij de dancewereld van techno, house en zelfs afrobeat. “Ik maak dingen vrij snel af.”

Twee nieuwe EP’s en aanstaande zaterdag live op Source Festival

“Dat kan wel kloppen ja, dat die EP op Clone het eerstvolgende is dat uitkomt. Ik hou me daar niet zo mee bezig,” aldus Danny Wolfers alias Legowelt. Er blijft met het door Wolfers gehanteerde arbeidsethos ook weinig tijd over voor andere zaken dan muziek produceren. In moordend tempo voorziet hij de dancewereld van techno, house en zelfs afrobeat onder aliassen als Nacho Patrol, Dickie Smabers & The Moerwijk Crew en Salamandos. “Ik maak dingen vrij snel af.”

Wie fan is van Wolfers en zijn vele gedaantes moet beschikken over een goedgevulde portemonnee. Het ene album ligt nog niet in de winkel, of het volgende is alweer afgemixt. Neem alleen al de afgelopen twee jaar, waarin Wolfers vier complete albums (Dark Days 2, The Rise And Fall Of Manuel Noriega, Amiga Railroad Adventures en Vatos Locos), een tweetal EP’s en een heus cassettebandje met daarop twee live jams uitbracht. En dan vergeten we ongetwijfeld iets. “De essentie van een track is bij mij binnen een uur duidelijk,” verklaart Wolfers zijn omvangrijke discografie. “Ik begrijp die producers die zeggen dat ze meer dan een maand over een track doen niet. Ik leg de lat wat betreft productietechnieken niet te hoog. Anders klinkt het te perfect en te klinisch.”

Zijn laatste wapenfeiten komen in de vorm van de Flamingo World EP (een coproductie met Orgue Electronique op Strange Life Records en reeds verkrijgbaar) en de Bayville Cove EP die binnenkort uitkomt op het Rotterdamse Clone. “Die Flamingo Word plaat is Chicago house, Bayville Cove gaat meer de warme Detroit kant op. Het is diepe, voortkabbelende techno.”

Opvallend is ook dat zijn geluid in het buitenland beter aanslaat dan in Nederland, getuige zijn agenda welke voornamelijk gevuld is met buitenlandse optredens. “Ik richt me niet op Nederland maar op de internationale markt. Hier gaan mensen meestal uit om te zuipen, in het buitenland komen ze voor de muziek. In juli ga ik met DJ TLR (initiator van het Haagsche platform Creme Organization red.) op toer door Amerika en spelen we onder andere in New York, Philadelphia en Detroit. Het is niet de eerste keer dat ik daar optreed, het kan maar zo zijn dat je in een sportsbar voor vijf man staat te spelen. Nee, dat vind ik geen probleem, dat heeft ook zijn charme. Mensen die daar in de grote steden wonen, zijn op het gebied van cultuur meer ontwikkeld dan Europeanen. Ook vind je er veel freaks, daar hou ik van.” Wie Legowelt in eigen land aan het werk wil zien moet aanstaande zaterdag naar het Source Festival. “Of ik iets heb voorbereid? Een beetje, maar het kan in principe alle kanten op.”

Legowelt speelt aanstaande zaterdag live van 19.30 uur tot 20.00 uur op de Cultstage op het Source Festival in Utrecht. 3VOOR12 doet verslag. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12