Jack Parow brengt ‘zef’ naar Nederland Jack Parow brengt ‘zef’ naar Nederland

“Er lopen geen leeuwen door de straten van Zuid-Afrika”

, Erik Zwennes

Jack Parow brengt ‘zef’ naar Nederland

“Er lopen geen leeuwen door de straten van Zuid-Afrika”

Erik Zwennes ,

Jack Parow is in Nederland voor zeven shows in vier dagen tijd. Samen met Die Antwoord is de rapper de voorloper van moderne Zuid-Afrikaanse hiphop. “Mijn jeugd bestond uit op straat rappen, drinken, huisfeestjes met goede vrienden en veel drank... brandy en cola.”

“Er lopen geen leeuwen door de straten van Zuid-Afrika”

“We liepen net langs een van jullie grachten en daar zat een enorm dikke vrouw op haar boot te zonnen. Dikke vetrollen hingen over haar bikini, ze had haar benen wijd en een gouden zonnebril op. Dát is zef.”

Na een vlucht van ruim dertig uur via Durban en Londen is Jack Parow aangekomen in een tropisch warm Amsterdam. Het is op dit moment winter in Zuid-Afrika, het thuisland van de rapper. Parow is in Nederland voor zeven shows in vier dagen tijd. Daarnaast promoot hij zijn album dat in augustus via Top Notch in Nederland uitkomt. Zuid-Afrikaanse rap is in amper een jaar tijd geëxplodeerd, met Die Antwoord en Jack Parow als topje van de ijsberg. De twee acts kennen elkaar goed en werken al langer samen. In maart tekende Die Antwoord op het grote Amerikaanse label Interscope. Het debuut van Parow was in eigen land binnen drie weken goud. Twintigduizend exemplaren gingen er in die korte tijd over de toonbank. Parow durft niet eens een schatting te maken van het aantal illegale downloads. “Er komen nu veel mooie vrouwen op me af, dat is lekker joh.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12