I Am Kloot niet bang voor een Elbow’tje I Am Kloot niet bang voor een Elbow’tje

Zanger en bassist over het nieuwe album Sky At Night

, Sander Kerkhof

I Am Kloot niet bang voor een Elbow’tje

Zanger en bassist over het nieuwe album Sky At Night

Sander Kerkhof ,

Op het nieuwe album Sky At Night zingt John Bramwell van I Am Kloot over zijn slapeloze nachten, het immer overmatige drankgebruik in stamkroeg Big Hands en hoe het voelt om Edith Piaf te zijn. 3VOOR12 sprak met hem en bassist Peter Jobson.

Zanger en bassist over het nieuwe album Sky At Night

Koffie met Baileys als ontbijt. Bassist Peter Jobson geeft toe dat het een beetje tacky is, maar hij komt uit Newcastle en daar is de combinatie net zo normaal als fish ’n chips. I Am Kloot heeft wat vertraging, zo vroeg in de ochtend. Na een kwartiertje stapt zanger John Bramwell ook het terras op. Hij haalt een vieze sok uit zijn broekspijp. “Sorry, maar de bedden zijn zo comfortabel hier.”

Het is de ochtend na hun 3VOOR12 show in Desmet, waar I Am Kloot, ondersteund door een strijkorkestje een prachtige set speelde met nummers van het nieuwe album Sky At Night. Na het album B van vorig jaar zat I Am Kloot zonder label. Er was geen geld, maar ook geen druk om een nieuwe plaat af te leveren en dus werd er anderhalf jaar gesleuteld. Guy Garvey en Craig Potter van Elbow produceerden de plaat. Garvey, al lang een vriend van de band, zat al eerder achter de knoppen voor het debuut Natural History uit 2001.

(tekst loopt door onder beeld)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12