Hoofdredacteur verlaat LiveXS na 15 jaar Hoofdredacteur verlaat LiveXS na 15 jaar

Vertrek Wilbert Stuifbergen vraagt om meerdere opvolgers

, Ingmar Griffioen

Hoofdredacteur verlaat LiveXS na 15 jaar

Vertrek Wilbert Stuifbergen vraagt om meerdere opvolgers

Ingmar Griffioen ,

Na 15 jaar verlaat Wilbert Stuifbergen op 1 september gratis popmagazine LiveXS. De Alkmaarder was in 1995 al de eerste hoofdredacteur van voorloper Krantlantis en werkt sinds maart 2008 als hoofdredacteur. "Na 15 jaar is het tijd weer eens iets anders te gaan doen."

Vertrek Wilbert Stuifbergen vraagt om meerdere opvolgers

Na 15 jaar verlaat Wilbert Stuifbergen op 1 september het gratis popmagazine LiveXS. De Alkmaarder is al sinds de oprichting in 1995 betrokken, destijds als de eerste hoofdredacteur van voorloper Krantlantis. Sinds maart 2008 werkt hij als LiveXS-hoofdredacteur. "Na 15 jaar is het tijd weer eens iets anders te gaan doen. In september vieren we het 15-jarig bestaan, dus dit is een mooi moment om te vertrekken."

Volgens oprichter Klaas Leegwater lijdt LiveXS met het vertrek een groot verlies. "Wilbert is ook bladmanager en vormgever. Hij doet zoveel. In een normaal bedrijf zijn alle functies opgedeeld, die Wilbert in één persoon verenigt. Dat maakt hem een unieke persoon, maar ook dat we op zoek moeten naar meerdere opvolgers." Stuifbergen gaf ook ruim tien jaar leiding aan de producties van de Lowlands-krant Daily Paradise en programmagidsen van Pinkpop, Paaspop, Bospop en de Grote Prijs van Nederland.

Stuifbergen vermoedt dat zijn taken in twee functies gesplitst worden. "Een hoofdredacteur, die ook de Paaspop-gids gaat vormgeven, advertenties binnenhaalt en de distributie aanstuurt. Het is bijna een utopie zo iemand te vinden." Klaas Leegwater neemt op 1 september de functie van uitgever over. Ook op persoonlijk vlak betreurt de LiveXS-directeur de stap van zijn hoofdredacteur. "Hij is niet de eerste hoofdredacteur die vertrekt. Maar we ontplooien al vijftien jaar samen activiteiten, dus er speelt ook een emotioneel aspect mee. Dat maakt het een gevoelig verlies."

Stuifbergen begon zo'n 18 jaar geleden met het studentenblad van de Hogeschool Alkmaar, rondde een studie aan de Pabo af en stond ook vijf jaar voor de klas. Stuifbergen: "Ik bleef daarnaast wel wat vormgeefklussen doen, want daar lag mijn hart. Van het een kwam het ander; ik ging weer bij Samsonic werken, opeens zat ik bij Ntg (Nederlandse Tijdschriften Groep, IG) en daar zat LiveXS ook. Zo'n zeven jaar geleden zijn we weer zelfstandig het avontuur aangegaan."

Wilbert Stuifbergen vertrekt per 1 september en weet nog niet wat hij gaat doen. "Nee ik heb nog helemaal niks. Als je zo lang bij een blad betrokken bent, is het op een gegeven moment tijd voor verandering. Tijd om verder te kijken."

Het magazine heeft al oriënterende gesprekken gevoerd en wil de opvolger snel bekendmaken. LiveXS viert op vrijdag 17 september in Podium Victorie in Alkmaar in besloten kring het 15-jarig bestaan. Op vrijdag 24 september volgt een groot publieksfeest in de Melkweg, Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12