Dubstep van eigen bodem door MWM: “Er zit hier ongelooflijk veel talent” Dubstep van eigen bodem door MWM: “Er zit hier ongelooflijk veel talent”

“We willen over een jaar een gerenommeerd label zijn”

, Eelco Couvreur

Dubstep van eigen bodem door MWM: “Er zit hier ongelooflijk veel talent”

“We willen over een jaar een gerenommeerd label zijn”

Eelco Couvreur ,

Het Nederlandse dubsteplabel MWM-Recordings heeft in zijn korte bestaan een indrukwekkende releaselijst opgebouwd. Het uit Hilversum afkomstige label speurt naar jong talent van eigen bodem en bracht in een jaar tijd 21 digitale EP’s en albums uit.

“We willen over een jaar een gerenommeerd label zijn”

Het Nederlandse dubsteplabel MWM-Recordings heeft in zijn korte bestaan een indrukwekkende releaselijst opgebouwd. Het uit Hilversum afkomstige label speurt naar jong talent van eigen bodem en bracht in een jaar tijd 21 digitale EP’s en albums uit. De eerste compilatie is bovendien een feit. Marcel Warnes (38), initiator van MWM-Recordings, loopt over van enthousiasme. “Ik ben in een achtbaan beland. De producers krijgen op dit moment zoveel aandacht. Ze verdienen het ook. Nederland loopt echt over van het dubsteptalent, ik heb iedere ochtend ongeveer 40 mailtjes van jongens die vragen of ik alsjeblieft naar hun muziek wil luisteren.” En dus kwam er een compilatie met het beste wat ons land op dit moment te bieden heeft volgens MWM. De Dutchstep compilatie staat vanaf vandaag op de Luisterpaal.

“Ik ben een jaar geleden begonnen met MWM,” aldus Warnes. “Eigenlijk is het label een afspiegeling van muziek die ik in mijn privécollectie zou willen hebben.” Een collectie die dus vooral bestaat uit dubstep. “Het werkt het beste als je je op één stijl richt. Vroeger produceerde ik de ene dag een reggae plaat en de volgende dag een house track. Mensen raken hun houvast kwijt. Bovendien vind ik dubstep op dit moment gewoon de meest spannende muziekstijl.”

Warnes runt MWM-Recordings vooralsnog in zijn vrije tijd. Hij verdient zijn brood met het produceren van muziek en audio nabewerking voor diverse televisieprogramma’s. “Het produceren is me met de paplepel ingegoten, mijn vader was geluidsmixer. In mijn tienerjaren ontdekte ik de housemuziek. Armin van Buuren heeft ooit nog een plaat van me gebruikt voor een van zijn compilaties. Toen het internet opkwam heb ik met altijd bezig gehouden met de mogelijkheden van dat medium. Via het nu populaire Soundcloud vond ik uiteindelijk een link naar Digital-Tunes. Daar kan iedereen zijn eigen digitale label beginnen. Al onze releases zijn tot nu toe alleen nog digitaal verschenen, maar daar komt verandering in. De Dutchstep compilatie komt sowieso op cd uit, maar er zijn ook plannen voor een vinylversie. We hopen op die manier ook de grote dj namen nieuwsgierig te maken.”

Warnes hoopt op een mooie toekomst voor MWM. “Er is hier zoveel talent. Al die jongens die op de Dutchstep compilatie staan komen binnenkort of met een EP, of met een album. Mijn doel is om die jongens verder te helpen, mijn jarenlange ervaring met ze te delen. Alle signalen zijn nu positief, ik hoop over een jaar te kunnen zeggen dat MWM een gerenommeerd Nederlands dubstep label is.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12