Dak Metropool in Hengelo beschadigd door noodweer Dak Metropool in Hengelo beschadigd door noodweer

Kleine zaal en kantoren onder water

, Atze de Vrieze

Dak Metropool in Hengelo beschadigd door noodweer

Kleine zaal en kantoren onder water

Atze de Vrieze ,

Het noodweer in het oosten des lands heeft ook Metropool in Hengelo getroffen. Het poppodium zag door een enorme windhoos een deel van het dak de lucht in vliegen. De waterschade is groot, meldt woordvoerder Petra Blokhuis.

Kleine zaal en kantoren onder water

Het noodweer in het oosten des lands heeft ook Metropool in Hengelo getroffen. Het poppodium dat pas in oktober 2009 de deuren van een nieuw gebouw opende, zag door een enorme windhoos een deel van het dak de lucht in vliegen. De waterschade is groot, meldt woordvoerder Petra Blokhuis. “In heel Hengelo was het verschrikkelijk. Alles was wit buiten, je kon alleen een bouwlamp vijftig meter verderop zien. Wij waren gewoon aan het werk op kantoor, toen het dak beschadigd raakte. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Op dit moment wachten we op de brandweer, die het kantoor leeg moet pompen.”

Er is meer werk aan de winkel voor de brandweer in Hengelo. Het dak van het centraal station, vlakbij Metropool, is naar beneden gewaaid. “Het waaide er zo hard vanaf dat de flat aan de overkant van de straat veel schade heeft”, meldt Petra Blokhuis. “Er zijn veel ruiten gesneuveld. Ook is hier in de straat een boom geknakt.” Inmiddels is de storm weer gaan liggen en komt Metropool weer tot rust. “Ik heb net maar broodjes gehaald, we moeten toch eten.”

Het noodweer heeft vooral het oosten van het land getroffen en hield ook flink huis op het terrein van de Zwarte Cross. Daar zijn volgens Omroep Gelderland vier gewonden gevallen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12