Samenwerking Dying Giraffe Recordings met Munich/V2 Samenwerking Dying Giraffe Recordings met Munich/V2

Indielabel verwacht groei door sterke partners

, Ingmar Griffioen

Samenwerking Dying Giraffe Recordings met Munich/V2

Indielabel verwacht groei door sterke partners

Ingmar Griffioen ,

Naast bands en bier consumeren, doen mensen op Noorderslag ook daadwerkelijk zaken. Zo heeft indielabel Dying Giraffe Recordings een deal beklonken met Munich Records/V2. Labelmanager Ingmar Jahn heeft in Groningen alleen nog de puntjes op de i gezet. "We hebben er vrijdag flink op getoost en dat dan de hele nacht door."

Indielabel verwacht groei door sterke partners

Je zou het haast vergeten; maar naast bands en bier consumeren doen mensen op Noorderslag ook daadwerkelijk zaken. Zo heeft het Zuid-Hollandse indielabel Dying Giraffe Recordings in De Oosterpoort een deal beklonken voor samenwerking met Munich Records/V2. Labelmanager Ingmar Jahn zit zaterdag alweer in de auto terug en vertelt dat in Groningen alleen nog de puntjes op de i moesten worden gezet. "We hebben er vrijdag flink op getoost en dat dan de hele nacht door."

Eenmaal thuis legt Jahn uit dat de samenwerking in februari ingaat. "Vanaf februari wordt alles overgezet van Sonic Rendezvous naar Munich. Sonic Rendezvous deed altijd alleen distributie en daar bleef het bij. Dat wordt met Munich en V2 even anders. Zij zullen alle bestaande releases distribueren en alle nieuwe releases ook op het gebied van marketing en promotie ondersteunen. Het streven is Dying Giraffe via deze samenwerking naar een nieuw en hoger niveau te brengen."

De deal betekent voor Dying Giraffe een fijne stap voorwaarts. "Wij zijn met name de laatste twee jaar gegroeid. Je probeert als klein label zoveel mogelijk te doen, maar op een gegeven moment bereik je de lat. Zo kunnen we weer even doorgroeien. Munich heeft meer mogelijkheden en kanalen. Nu zij met V2 hun verkoopapparaat geprofessionaliseerd hebben, kunnen we het ook sterker onder de aandacht van verkopers brengen. Dat is ook belangrijk voor alle bands die bij ons zitten."

Vandaag heeft Dying Giraffe nog een plaat van The Mirror Conspiracy uitgebracht en op 22 februari volgt het debuutalbum van Sir Ian (ex-Mono). Die albums zal Dying Giraffe nog zelf promoten, maar daarna verwacht Jahn de releases echt samen op te pakken met Munich, te beginnen met de cd van het Rosa Ensemble (15 maart) en in april staan releases gepland van Yen Harley, Steve Savage en Grizzly Adams (de nieuwe band van Boy Ler). Jahn verwacht dat het per release zal verschillen hoeveel steun Munich geeft. "Je zal op een gegeven moment ook gezamenlijke releases gaan krijgen."

Gaat Dying Giraffe door deze samenwerking meer bands tekenen? "Dat is wel de bedoeling natuurlijk, maar omdat we nu samenwerken zullen we ook meer moeten overleggen. Je kunt bands met deze partners toch wat meer bieden, dus de verwachting is wel dat we de stal uitbreiden. En dat in deze tijd hè."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12