Daily Bread debuut uit in buitenland Daily Bread debuut uit in buitenland

Naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland via Haldern label

, Erik Zwennes

Daily Bread debuut uit in buitenland

Naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland via Haldern label

Erik Zwennes ,

Dit najaar verschijnt het debuutalbum van garage-dance band Daily Bread in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het trio zal er in 2010 ook enkele optredens geven.

Naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland via Haldern label

Hoogstwaarschijnlijk in oktober verschijnt het debuutalbum van Daily Bread getiteld Well, You’re Not Invited in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland via Excelsior partnerlabel Haldern Pop. De band zal dit voorjaar enkele kleine shows in de landen spelen. Mogelijk doen ze ook nog enkele festivals daar aan om na de zomer in grotere podia op te treden.

Zangeres Kimberly is enorm blij met de deal. "We speelden eerder op een festival in Zwitserland waar iedereen echt los ging. We hebben daar een heel goed gevoel aan over gehouden en de reacties waren lovend." Excelsior labelbaas Ferry Roseboom legt uit dat Daily Bread zo'n unieke band is, dat ze opvallen in het buitenland. "Het is niet zo dat er iets vergelijkbaars daar al bestaat, dat is een mooi uitgangspunt voor een release."

Inmiddels is het populaire Oostenrijkse radiostation FM4 achter de band gaan staan. Het debuutalbum wordt al veelvuldig op de dagradio gedraaid. "Heel bijzonder hoe zoiets spontaan kan ontstaan," aldus Kimberly.

In Nederland verschijnt over enkele weken de nieuwe single About Birds and Bees. Deze wordt begeleid met een opvallende video, waar de band nog even niets over wil zeggen. Op 30 januari begint de nieuwe clubtour in de Melkweg.

Ondertussen zit de band niet stil. Er zijn al enkele nieuwe nummers geschreven die de band omschrijft als 'volwassen'. Kimberly is ondertussen bezig met twee zijprojecten. Ze neemt drumlessen om samen met haar vriend dit najaar enkele nummers op te nemen. Via internet is ze een samenwerking aangegaan met de in Berlijn woonachtige Nederlander Thomas Azier. Dit noise-drone-project heet And And en ontstond uit twee dagen jammen met de in Amsterdam woonachtige Amerikanen van Teengirl Fantasy.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12