Typhoon drie keer op Oerol Typhoon drie keer op Oerol

“En daarna in vliegende vaart terug naar Hedon”

, Atze de Vrieze

Typhoon drie keer op Oerol

“En daarna in vliegende vaart terug naar Hedon”

Atze de Vrieze ,

Typhoon is tegenwoordig een volleerd jongleur. De Zwolse rapper is momenteel te boeken met drie verschillende acts en speelt komende zomer zo maar liefst drie keer op Oerol. “Woensdag 16 juni speel ik met Muppet Stuff, de theatervoorstelling met Rico. Vrijdag de 17e staan we er met New Cool Collective, en daarna ook nog met Fakkelbrigade."

“En daarna in vliegende vaart terug naar Hedon”

Typhoon is tegenwoordig een volleerd jongleur. De Zwolse rapper is momenteel te boeken met drie verschillende acts en speelt komende zomer zo maar liefst drie keer op Oerol. “Woensdag 16 juni speel ik met Muppet Stuff, de theatervoorstelling met Rico. Vrijdag de 17e staan we er met New Cool Collective, en daarna ook nog met Fakkelbrigade. Ik hoor al jaren goede verhalen over Oerol. Iedereen zegt dat we daar eens moeten spelen, nu zijn we eindelijk geboekt. Vooral de Muppet Stuff voorstelling past natuurlijk perfect bij het festival. Fakkelbrigade is voor zo’n festival misschien juist behoorlijk hard en experimenteel.”

Of het festival korting gekregen heeft bij het boeken van het volledige Typhoon-pakket, weet de rapper niet. Wel weet hij dat het Muppet Stuff optreden op Terschelling een van de laatste gaat zijn. “In augustus spelen we nog een keer op camping Stortemelk op Vlieland. Dat is mooi, want daar zijn we onze tour vorig jaar min of meer begonnen.” Voor Fakkelbrigade en New Cool Collective staan nog meer festivals op het programma, maar naast het optreden op North Sea Jazz dat vandaag bevestigd werd kan de rapper daar nog niet veel over zeggen.

Na de drie optredens op Oerol moet Typhoon snel terug naar Zwolle. “We gaan in vliegende vaart naar Hedon. Daar presenteert Sticks 18 juni zijn album Alledaagse Waanzin. Dat is een plaat waar we als Fakkelteitgroep enorm naar uit kijken. Het voelt als een plaat van ons allemaal. Ik doe mee op één track. Er zijn nog meer features op de plaat, maar dat moet Sticks zelf maar vertellen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12