TrouwAmsterdam begint eigen boekingskantoor TrouwAmsterdam begint eigen boekingskantoor

Amsterdamse club wil zichzelf als groep manifesteren

, Atze de Vrieze

TrouwAmsterdam begint eigen boekingskantoor

Amsterdamse club wil zichzelf als groep manifesteren

Atze de Vrieze ,

Het was al een club en een label, vanaf nu is Trouw ook een boekingskantoor. De harde kern rond de Amsterdamse club – Nuno Dos Santos, Patrice Bäumel, Melon en Olaf Boswijk - verenigt zich in TrouwArtists. "Het is tijd om de volgende stap te nemen."

Amsterdamse club wil zichzelf als groep manifesteren

Het was al een club, sinds enige tijd is het een label, vanaf nu is TrouwAmsterdam ook een boekingskantoor. De harde kern rond de club – Nuno Dos Santos, Patrice Bäumel, Melon en Olaf Boswijk - verenigt zich in TrouwArtists. De Nederlandse boekingen worden verzorgd door Antje Klaster, die ook de promotie van de club voor haar rekening neemt. “Die jongens werken al jaren samen en zijn inmiddels goede vrienden geworden. Hun band is ontstaan in 11 en gaat verder in Trouw. Ze hebben allemaal een eigen avond in Trouw, nu is het tijd om de volgende stap te nemen.”

Je kunt zo langzamerhand spreken van een 360 concept, waarin alle zaken van een artiest door één partij geregeld worden. Grappig, aangezien Nuno Dos Santos en Patrice Bäumel al jaren samen optreden onder de naam 360 Soundsystem. Onder die naam zullen ze ook te boeken zijn, maar ook een compleet Trouw-package is mogelijk. “Wij halen regelmatig labels naar Trouw voor een speciale avond”, vertelt Klaster. “Dat kan natuurlijk ook omgekeerd. Dat is een van de redenen dat we het bij één boekingskantoor onder willen brengen. Olaf had nog geen boekingskantoor, Patrice had er nog geen voor zijn Nederlandse boekingen. We willen er een krachtig geheel van maken.”

Zo’n package zal vooral interessant zijn voor het buitenland, denkt Klaster. Vooral Duitsland en Engeland staan op de verlanglijst. Duitser Christian Schölzel (voorheen Kompakt) zal de buitenlandse boekingen voor zijn rekening nemen. “Hij heeft veel internationale contacten. Die van mij houden voorlopig nog op bij de landsgrenzen.” 360 kwam onlangs met de single Neon One. Nuno dos Santos brengt binnenkort zijn debuutalbum met TJ Kong uit. Niet op Trouw, maar op Compost Black. Op het Trouw label zal binnenkort een compilatie uitkomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12