Tour in Amerika blijkt een weg vol obstakels voor C-Mon & Kypski Tour in Amerika blijkt een weg vol obstakels voor C-Mon & Kypski

Visaproblemen, ziekte en een aswolk gooien roet in het eten

, Casper Sikkema

Tour in Amerika blijkt een weg vol obstakels voor C-Mon & Kypski

Visaproblemen, ziekte en een aswolk gooien roet in het eten

Casper Sikkema ,

C-Mon & Kypski vertrekt morgen richting Amerika voor een korte, maar bomvolle tour. Toch is het niet zeker of de band morgen kan vertrekken. Naast de aswolk zorgen ook visaproblemen voor de nodige zorgen. “We gaan naar Amerika. Dat sowieso, maar op dit moment is nog onzeker wanneer precies.”

Visaproblemen, ziekte en een aswolk gooien roet in het eten

Visa-stress, een hinderlijke aswolk en ook nog  een ziek bandlid: de trip naar Amerika van C-Mon & Kypski mag gerust een bumpy road genoemd worden. Vooral het gedoe rond de visa heeft de huisband van de Nederpopshow de nodige tijd en energie gekost. Simon Akkermans: “We hebben twee lange middagen op de Nederlandse ambassade doorgebracht om alles te regelen. Op dit moment probeert onze advocaat er zo veel mogelijk vaart achter te zetten. In het ergste geval zullen we een dag later dan gepland vertrekken, dan missen we onze eerste show. Dat zou erg vervelend zijn.” 

Naast de visa-zorgen, is gitarist Daniel Rose ook nog eens ziek. Een probleem waar Rose volgens Akkermans wel vaker last van heeft als er een lange reis op het schema staat. “Daniel voelt zich op dit moment echt klote. Hij is sowieso geen groot liefhebber van vliegen, het gedoe met de aswolk werkt dan ook niet echt mee .” Akkermans gaat  vandaag nog even bij zijn zieke bandmaat langs, vanavond zal Rose in ieder geval de laatste opname van de Nederpopshow missen. “Maar hij gaat zeker mee naar Amerika.”

Na acht weken de taak van huisband van de Nederpopshow met liefde te hebben vervuld, voelt de aankomende periode volgens Akkermans als een soort bevrijding. “We gaan weer op pad en daar zijn we echt aan toe. In Amerika doen we acht shows in elf dagen, daarna doen we ook nog shows in Engeland, Shanghai en uiteraard Pinkpop.” Drukke tijden dus, Akkermans kijkt dan ook al uit naar het rustmoment in Amerika. “Tussen onze New York en Los Angeles-show worden we door onze boeker in een camper opgehaald om dan anderhalve dag te relaxen aan het strand. Zo’n drukke tour geeft de nodige spanning, dan is het altijd lekker om even een korte pauze te hebben. Lekker pelikanen tellen, ik heb er nu al zin in!"  

We Are Square, het onlangs uitgekomen album van C-Mon & Kypski is nog niet uitgebracht in Amerika. Volgens Akkermans is er genoeg belangstelling, maar wachten ze nog op de perfecte deal. “En anders doen we het niet. We hebben genoeg aanbiedingen gehad, maar daar zit tot nu toe voor ons nog niet echt iets interessants tussen. We hebben al een boeker die in ons gelooft en we staan op de places to be in de steden die ertoe doen: eigenlijk gaat het dus ook zonder recorddeal al erg goed. Ons grootste doel is om live te spelen en de mensen op die manier enthousiast te krijgen voor onze muziek.” Bij het vorige bezoek aan Amerika bezocht de band Webster Hall, een van de hiptste hotspots in New York. “Toen we daar waren dacht ik nog echt: wow, het zou echt te gek zijn als we hier eens zouden spelen. Nu mogen we daar op de afterparty van Hot Chip draaien.”

Wat enthousiasme betreft heeft C-Mon & Kypski enkel goede ervaringen in Amerika. Esquire omschreef ze bij het vorige bezoek al juichend als de ‘hot shit in Europe right now’ en ook het Amerikaanse publiek reageert vooral enthousiast. “Men ziet ons daar echt als een Europese band. Dat komt mede door de Balkaninvloeden, dat kennen ze daar helemaal niet. Als we  dan ook nog eens vertellen dat we uit Amsterdam komen, hebben we het publiek meestal al gewonnen.” Akkermans geniet ook van de sfeer in Amerika. “Na de show spreekt iedereen je aan, de sfeer is eigenlijk altijd erg relaxed. Ook de interactie met het publiek, voor onze muziek essentieel, gaat in Amerika makkelijker dan in Nederland. Daarin zal ook wel meespelen dat we ‘die buitenlandse band’ zijn, maar het is echt vet om mee te maken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12