The Opposites, Moke, Kyteman winnen 3FM Awards The Opposites, Moke, Kyteman winnen 3FM Awards

Rappers bedanken Kurt Cobain

, Atze de Vrieze

The Opposites, Moke, Kyteman winnen 3FM Awards

Rappers bedanken Kurt Cobain

Atze de Vrieze ,

The Opposites zorgden voor het meest opmerkelijke moment bij de 3FM Awards donderdagavond, door de Award voor beste alternatieve act op te eisen. De heren dankten tijdens hun speech onder meer Kurt Cobain voor het feit dat hij hen alto had gemaakt. Andere Awards waren o.a. voor Kyteman, Moke, Anouk en Kane.

Rappers bedanken Kurt Cobain

The Opposites zorgden voor het meest opmerkelijke moment bij de 3FM Awards donderdagavond, door de Award voor beste alternatieve act op te eisen. De Noord-Hollandse rappers versloegen in die categorie onder meer De Staat, Kyteman's Hiphop Orkest en Go Back To The Zoo. De heren dankten tijdens hun speech onder meer Kurt Cobain voor het feit dat hij hen alto had gemaakt. Kyteman ging later op de avond wel met een andere prijs naar huis, die voor beste live-act. Benders zelf zit momenteel in India, dus een afvaardiging uit zijn grote band mocht de prijs uit handen van schaatser Mark Tuitert (die zich tijdens de Olympische Spelen ontpopte tot gitarist) in ontvangst nemen.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een avondvullend live programma vanuit de Gashouder in Amsterdam. Er waren nog meer prijzen te verdelen. Moke werd door het publiek uitgeroepen tot beste rock artiest, Kane werd de beste band en maakte met I Surrender ook nog eens de beste single. Beste nieuwkomer werd Waylon (die door de aswolk van de IJslandse vulkaan niet op tijd ingevlogen kon worden), beste popartiest Ilse Delange, beste zanger Guus Meeuwis. Anouk was niet alleen de beste zangeres, ze maakte volgens het 3FM publiek ook het beste album. Ook die prijs werd niet door de artiest zelf opgehaald, maar ook hier met een acceptabel excuus, Anouk is immers onlangs bevallen van haar vierde kind. Eerder werd al bekend gemaakt dat Caro Emerald de Schaal van Rigter (meest gedraaide Nederlandse act) en de Serious Talent Award wint.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12