Textures raakt weer een bandlid kwijt Textures raakt weer een bandlid kwijt

"We zoeken een opgefokte toetsenist, geen lambal"

, Ingmar Griffioen

Textures raakt weer een bandlid kwijt

"We zoeken een opgefokte toetsenist, geen lambal"

Ingmar Griffioen ,

Balen voor Textures; was er net een nieuwe vocalist gevonden, stopt nu ook de toetsenist ermee. Richard Rietdijk kiest na 10 jaar Textures voor andere interessen en muziekprojecten. Om de vierde plaat niet nog verder te vertragen, moet er snel een nieuwe toetsenist gevonden worden. "Iemand met een zekere opgefoktheid en een hoog energielevel", vertelt drummer Stef Broks.

"We zoeken een opgefokte toetsenist, geen lambal"

Balen voor Textures; was er net een nieuwe vocalist gevonden, stopt nu ook de toetsenist ermee. Richard Rietdijk kiest na 10 jaar Textures voor andere interessen en muziekprojecten. De redenen voor het vertrek van Rietdijk zijn eigenlijk dezelfde redenen die ex-frontman Eric Kalsbeek gaf. Drummer Stef Broks: "Dingen veranderen en levensperspectieven ook. Ik denk dat Richard daarom ook dit moment gekozen heeft; net voor we aan de nieuwe plaat beginnen. Hij weet dat we dan heel hard willen gaan knallen en dat kan niet met mensen die er niet 100% achter staan. We hebben nu vette deals met het label Nuclear Blast en de boeker van Meshuggah en Dillinger Escape Plan. Dat is voor ons wel het maximaal haalbare in deze scene."

Om de vierde plaat niet nog verder te vertragen, krijgt de zoektocht naar een vervanger de hoogste prioriteit. "We willen iemand die meehelpt aan de volgende plaat, die er ergens begin volgend jaar moet liggen. Dan zullen we toch echt zo aan het einde van de herfst de studio in moeten gaan. Dit wordt de eerste keer dat we muzikanten vragen om te reageren, dat hebben we altijd intern geregeld. Nu hebben we echt geen idee waar die dude vandaan moet komen."

Broks benadrukt dat de groep ondanks het vertrek hecht en enthousiast blijft. "We hebben echt geen moment overwogen te stoppen en heel veel zin dit te gaan doen. De energie is nog steeds aanwezig en we staan te branden om te laten zien hoe opgefokt we zijn." Het is nog niet duidelijk of Rietdijk live nog te zien zal zijn. Textures is net bevestigd voor Fortarock in Nijmegen op 3 juli en voor een festival in Palermo op 24 juli.

De drummer legt uit aan welke eisen een Textures-toetsenist moet voldoen: "Hij moet affectie hebben met piano en synthesizer, thuis zijn in het maken van samples en soundscapes en daarnaast moet hij een zekere mate van opgefoktheid en een hoog energielevel hebben om met ons te kunnen optrekken." Resoluut: "Geen lamballen, die zijn niet aan ons besteed."

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12