Gasoline Brothers doen opnieuw een gooi naar wielrennersroem

Utrechtse band laat je meerijden in "Giro d'Utrecht"

Ron van der Sterren ,

Vorig jaar scoorden ze een Tour de France hit met Nederlands Kampioen Koos Moerenhout als hun persoonlijk promotor in de tourkaravaan. De gemeente Utrecht vroeg de band daarom een liedje speciaal voor de Giro d'Italia te schrijven. Maar dat was niet genoeg voor Gasoline Brothers.

Utrechtse band laat je meerijden in "Giro d'Utrecht"

Wie @gasolinebrother op Twitter volgt, weet dat drummer Leon van Gasoline Brothers al een hele tijd hardop nadacht over een mogelijke actie met zijn band rondom de Giro d'Italia, die in mei Utrecht aandoet. Ze zijn door de gemeente Utrecht gevraagd om een nummer speciaal voor de aankomst te maken. Dat nummer is er nu. Maar er is meer. Een viral.

Ja, een viral. Zo 2009 inderdaad. Tik je naam in en zie jezelf terug in een daarop volgende filmpje. Je zag het bij de SP verkiezingscampagne en je zag het - in overtreffende trap - bij een Hyves privacy awareness campagne. Bij die laatste leek het alsof de Russische maffia je op het spoor was. "Die was heel gaaf," geeft ook drummer Leon toe.

Toch verdient Gasoline Brothers aandacht met haar actie, waarbij ze opnieuw gebruik weet te maken van de alternatieve promotiekanalen die internet biedt. Leon: "Voor je jezelf op de radio terughoort, ben je een jaar verder. We wilden toch de aandacht vestigen op het nummer. We pretenderen ook zeker niet dat we iets revolutionairs hebben gedaan. Maar we zijn wel trots en hopen dat ie lekker gaat circuleren."

Gasoline Brothers kregen in ruil voor het liedje van de gemeente een bescheiden subsidie om het bedachte promotieplan rondom uit te voeren. "Dat geld van de gemeente is opgegaan aan de clip en de techniek achter dit ding. Maar we spelen wel vijf shows op 2,8 en 9 mei en daar krijgen we ook voor betaald."

 

Zelf even het wielrengevoel krijgen kan hier.
De complete clip zonder jezelf erin ziet er zo uit: