Commissie Gerkens schrapt passage over DPI Commissie Gerkens schrapt passage over DPI

Controversiële opsporingsmethode riep te veel vragen op

, Atze de Vrieze

Commissie Gerkens schrapt passage over DPI

Controversiële opsporingsmethode riep te veel vragen op

Atze de Vrieze ,

De commissie Gerkens schrapt een controversiële passage in haar rapport over auteursrechten over DPI (Deep Packet Inspection) naar aanleiding van terugkerende vragen hierover. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de commissie.

Controversiële opsporingsmethode riep te veel vragen op

De commissie Gerkens schrapt een controversiële passage in haar rapport over auteursrechten over DPI (Deep Packet Inspection). Dat vertelde het SP-Kamerlid woensdagavond in een commissievergadering van de werkgroep.

In het rapport pleit de commissie voor een downloadverbod, maar pas als de entertainmentindustrie zorgt voor meer goede legale alternatieven. In een opsomming wordt kort DPI genoemd, een techniek waarmee het surfgedrag van burger gecontroleerd zou kunnen worden.

Gerkens heeft de afgelopen tijd op vragen al meerdere keren geantwoord dat DPI wat haar betreft geen goed idee is, en dat de passage verkeerd uitgelegd is. Woensdagavond bleek dat ze naar aanleiding van die herhaaldelijk verkeerd uitgelegde passage het rapport heeft aangepast: "In een volgende versie van het rapport zult u de term DPI niet meer vinden."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12