Bevrijdingsfestival Groningen neemt helikopteract Boris van Drenthe over Bevrijdingsfestival Groningen neemt helikopteract Boris van Drenthe over

Assens festival snoeit na diefstal podium en gaat voor regionale acts

, Ingmar Griffioen

Bevrijdingsfestival Groningen neemt helikopteract Boris van Drenthe over

Assens festival snoeit na diefstal podium en gaat voor regionale acts

Ingmar Griffioen ,

Bevrijdingsfestival Drenthe annuleerde wegens financiële nood een heel podium inclusief helikopteract Boris & Wicked Jazz Experience. Het zusterfestival in Groningen springt bij door de act over te nemen. Uniek: Groningen heeft daarmee twee Ambassadeurs van de Vrijheid, Drenthe nul. In Assen moet het publiek het dit jaar vooral met regionale acts doen.

Assens festival snoeit na diefstal podium en gaat voor regionale acts

Bevrijdingsfestival Drenthe is ernstig gedupeerd door diefstal van minstens 40.000 euro en annuleerde wegens de financiële nood een heel podium inclusief helikopteract Boris & Wicked Jazz Experience. Het zusterfestival in Groningen springt bij door de act over te nemen. Uniek: Groningen heeft daarmee twee Ambassadeurs van de Vrijheid, Drenthe nul. In Assen moet het publiek het dit jaar vooral met regionale acts doen.

Ambassadeur The Boris & Wicked Jazz Experience opent het Groningse festival nu om 12.30 uur, om 16.30 uur komt de andere helikopteract Guus Meeuwis optreden. Deze uitkomst is volgens Debby Grooteman van Nationaal Comité 4 en 5 mei de beste oplossing. "Zo is er voor de mensen en voor de act zelf toch een volwaardig optreden."

De Stichting Drentse 5 mei Viering legt in een persbericht uit, waarom de helikopteract - die zonder gage en voor slechts een onkostenvergoeding speelt - is afgelast. "Dit jaar heeft de organisatie in Assen geen voldoende middelen voor een groot professioneel podium met bijbehorend groot geluid en licht. Vandaar dat de Ambassadeur van de Vrijheid The Boris and the Wicked Jazz Experience is weggevallen."

Het festival biedt ondanks "de financiële beperkingen dit lustrumjaar toch op vier locaties in de binnenstad van Assen een breed en gevarieerd programma". Van 13.00 tot 23.30 uur kan het publiek nu genieten van "landelijk, regionaal en lokaal talent aan bod", zoals poprockband MakeBelieve, hiphopduo Fouradi, zeven bands uit Assen en omstreken, de winnaars van de Kunstbende en van de Drentse Popprijs 2010: The Mother Lovers en publiekswinnaar Genetic. 's Avonds is er een optreden van Jelle Paulusma & Friends en sluit de Balkan-fanfareband La Panika af.

Meer info staat vanaf 26 april op de website van het Bevrijdingsfestival Drenthe.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12