Vocalisten Roosbeef en De Staat maken ep van gedichten verstandelijk gehandicapten Vocalisten Roosbeef en De Staat maken ep van gedichten verstandelijk gehandicapten

Excelsior brengt 'de Speeldoos' half december uit

, Ingmar Griffioen

Vocalisten Roosbeef en De Staat maken ep van gedichten verstandelijk gehandicapten

Excelsior brengt 'de Speeldoos' half december uit

Ingmar Griffioen ,

Een ouderwetse speeldoos. Zo ziet de aanstaande release van Roos Rebergen en Torre Florim er uit. De zangeres van Roosbeef en frontman van De Staat hebben op basis van gedichten van verstandelijk gehandicapten zes Nederlandstalige liedjes gemaakt. Die brengt Excelsior half december uit in een speeldoos.

Excelsior brengt 'de Speeldoos' half december uit

Denk aan een ouderwetse speeldoos, zo eentje waar je aan moet draaien. Zo ziet de aanstaande release van Roos Rebergen en Torre Florim er uit. De zangeres van Roosbeef en frontman van De Staat hebben op basis van gedichten van verstandelijk gehandicapten zes Nederlandstalige liedjes gemaakt. Die brengt Excelsior half december uit in een speeldoos. "Als je er aan draait hoor je een melodietje van een nummer en er zit ook een cd met boekje in."

We bellen naar Roos Rebergen voor commentaar. "Oh, met Torre?", vraagt ze. Lachend: "Die zit hier ja. Het is voor zorginstelling Dichterbij, die zich inzet voor verstandelijk gehandicapte mensen. Zij hebben gedichten gemaakt en met die teksten hebben wij liedjes gemaakt." De instelling wilde iets extra's doen met de gedichten. Torre vervolgt: "Ze kwamen via via bij mij terecht en het leek me tof er samen met Roos iets mee te doen."

Een aantal mensen krijgt het speeldoosje als kerstcadeau volgens Torre. "Er zaten hele vette dingen tussen die gedichten. We vinden het belangrijk dat er meer mee wordt gedaan. Dingen van verstandelijk gehandicapten blijven anders toch in een bepaald hoekje hangen. Excelsior gaat het ook uitbrengen. We zijn er echt trots op, toch Roos?"

De release wordt door Excelsior als "limited edition" in de vorm van de speeldoos uitgebracht en komt daarnaast ook alleen op cd uit. Roos en Torre hebben beiden voor zich een aantal liedjes gemaakt op basis van de teksten en gingen dan samen aan de slag. Florim: "Zij op de piano en ik op gitaar en dan zongen we het samen in." En het resultaat. "Het klinkt een beetje ouderwets, je moet het echt horen. Of er ook een vervolg op komt? Wie weet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12