Tom Trago remixt Franz Ferdinand Tom Trago remixt Franz Ferdinand

Ondanks overschrijden deadline toch uit op single

, Fiona Fortuin

Tom Trago remixt Franz Ferdinand

Ondanks overschrijden deadline toch uit op single

Fiona Fortuin ,

Tom Trago heeft een remix gemaakt van Can’t Stop Feeling van Franz Ferdinand. Ondanks de deadline al voorbij was, gaf Franz Ferdinand Tom Trago’s remix alsnog een luisterbeurt. “Ze waren zo enthousiast”, zegt hij, “dat ze ‘m samen met de nieuwe single uitbrengen.”

Ondanks overschrijden deadline toch uit op single

Tom Trago heeft een remix gemaakt van Can’t Stop Feeling van Franz Ferdinand. In mei jongstleden werd de Amsterdamse dj/producer gevraagd om zijn versie van het nummer in te leveren, maar om onverklaarbare redenen kwam deze pas na het verstrijken van de deadline bij de band terecht. Hierdoor kon Trago niet meer zijn plek op de 7 inch opeisen naast die van Whomadewho en Emperor Machine.

Ondanks de deadline al voorbij was, gaf Franz Ferdinand Tom Trago’s remix alsnog een luisterbeurt. “Ze waren zo enthousiast”, zegt hij, “dat ze ‘m nu samen met de nieuwe single uitbrengen.” De producer is door het label van Franz Ferdinand, Domino, benaderd. “Ik kon het eerst niet bevatten. Het schijnt dat iemand van Domino mij al een tijdje volgt en ook mijn album Voyage Direct erg goed vindt. Zo zijn ze bij mij terecht gekomen.”

Nadat het verzoek binnen was gekomen, had Trago welgeteld zes dagen om de remix te maken. “Ze gaven me twee weken de tijd, maar na zes dagen vertrok ik naar Detroit. Sommige maken een remix in één dag, maar ik doe er meestal langer over. Dat gaf wel stress. Maar inmiddels heb ik geleerd om ook tevreden te zijn over iets wat binnen een strakke deadline is gemaakt en dat ik dus niet eindeloos heb kunnen perfectioneren. Gelukkig had ik al snel een idee in mijn hoofd.”

Zijn remix ademt een nu-wave/disco sfeer, maar omdat hij de originele hoekige drums terug laat komen, blijft het bandjesgevoel behouden. “De break, wanneer de drums wegvallen, vind ik zelf het sterkste moment. Eerst was die nog langer, maar op aanraden van andere heb ik hem toch maar ingekort. Het belangrijkste van een remix vind ik dat je een ander soort emotie loskrijgt. Die break doet dat hopelijk.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12