'Tijd rijp voor powermove' van THC Recordz met Top Notch 'Tijd rijp voor powermove' van THC Recordz met Top Notch

Deal gesloten voor releases van THC, Rocks en RB Djan

, Ingmar Griffioen

'Tijd rijp voor powermove' van THC Recordz met Top Notch

Deal gesloten voor releases van THC, Rocks en RB Djan

Ingmar Griffioen ,

THC Recordz & Top Notch slaan de handen ineen. De deal voorziet in de release van THC's Mixtape Vol. 2 in januari en aanstaande solo-cd's van THC-leden Rocks en RB Djan. Eerdere THC-albums en mixtapes worden heruitgebracht. Rocks: "Ik denk dat het gewoon tijd was voor de 'next powermove'."

Deal gesloten voor releases van THC, Rocks en RB Djan

De hiphoplabels THC Recordz & Top Notch slaan de handen ineen. Het eerste tastbare uitvloeisel is de release van THC's Mixtape Vol. 2, die in januari moet uitkomen. Verder worden aanstaande solo-cd's van THC-leden Rocks en RB Djan onder de gezamenlijke vlag uitgebracht en voorziet de samenwerking ook in de heruitgave van Rocks' solo-album BN'er (Bekende N.i.g.g.a.), de THC-albums Artikel 140 en Puur en Onversneden, alsmede eerdere mixtapes. Rocks: "Ik denk dat het gewoon tijd was voor de 'next powermove'."

Zes jaar terug had Kees de Koning, baas van Nederlands grootste hiphoplabel Top Notch, de Amsterdamse groep THC (Tuindorp Hustler Click) al benaderd om samen te werken. "Ja klopt", geeft Rocks toe. "We hebben de afgelopen jaren altijd contact gehouden. In het begin wilden zij ons tekenen. Wij wisten niet precies wat we wilden, maar wel dat we het zelf wilden doen. Er waren kleine dingen die ons dwars zaten. We hebben in al die jaren een hoop kennis opgedaan en nu is de tijd wel rijp. We hebben onszelf laten zien en we hebben een grote fanbase. Ik denk dat we nu iets sterker in de onderhandelingen stonden."

THC is al jaren in diverse samenstellingen actief en liet de laatste tijd vooral van zich horen met solo-projecten. "We zijn al een tijd bezig ja, en nu is het tijd om ons neer te zetten als solo-artiesten." Niettemin is THC volgens Rocks als groep nog springlevend: "Een nieuw album gaat er sowieso komen, in de tussentijd is iedereen druk met solo-projecten." Voor een nieuwe cd van THC moeten we wel nog even geduld hebben. "We zijn daar rustig mee bezig. Het zal denk ik niet volgend jaar maar het jaar erop worden. De titel is al wel zeker: Artikel 141, echt een vervolg op Artikel 140." Opvallend is dat niet Rocks, die de eerste drie albums produceerde, maar RB Djan de productie gaat verzorgen. Rocks: "Hij neemt ditmaal de leiding over de hele productie, dus het zal anders worden. Ik denk dat het album een iets hardere, rauwere sound krijgt."

De samenwerking betekent niet dat elke voor THC Recordz interessante artiest ook via Top Notch kan releasen. "Je moet het zien als een nieuw bedrijf, maar niet per se alles van THC komt ook bij Top Notch uit. De samenwerking staat in ieder geval vast voor Rocks, THC en RB Djan. THC Recordz levert dan gewoon de master aan en de totale creatieve vrijheid ligt voor 100% bij ons. We blijven doen wat we altijd doen: zeggen wat gezegd moet worden."

Op live-gebied zal er niet veel veranderen, verwacht Rocks. "We waren altijd al goed met veel Top Notch-artiesten. Zo hebben we veel met Big2 gewerkt en dingen met Kempi gedaan." Wel is RB Djan present op donderdag 26 november als de 'Top Notch Extravaganza Vol. 4' mixtape wordt gepresenteerd in Bitterzoet, Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12