The Mad Trist tekent bij PIAS en maakt eerste single bekend The Mad Trist tekent bij PIAS en maakt eerste single bekend

Album Pay the Piper verschijnt op 22 januari

, Erik Zwennes

The Mad Trist tekent bij PIAS en maakt eerste single bekend

Album Pay the Piper verschijnt op 22 januari

Erik Zwennes ,

Vorige week meldden we al dat het debuutalbum van The Mad Trist af is en rond Noorderslag zal verschijnen. Nu is bekend dat Pay the Piper op 22 januari bij PIAS verschijnt.

Album Pay the Piper verschijnt op 22 januari

Vorige week meldden we al dat het debuutalbum van The Mad Trist af is en rond Noorderslag zal verschijnen. Nu is er ook een label en datum voor de plaat getiteld Pay the Piper. Maandag 2 november hebben de Limburgers hun handtekening gezet onder een contract bij platenmaatschappij PIAS en publisher Chrysalis. Het album zal op 22 januari verschijnen.

De Maastrichtse band nam dit jaar samen met producer Torre Florim (De Staat) op verschillende locaties het album op. Mogelijk door de link met De Staat gingen velen er vanuit dat de band bij Excelsior zou tekenen. Bassist Luc Hameleers zegt dat er nooit contact is geweest met het label. “Zij zijn nooit in the picture geweest. PIAS voelt goed, hier werken mensen waar we goed mee kunnen werken.”

Luc verklapt alvast de eerste single. Deze zal eveneens Pay the Piper heten, een verwijzing naar de Rattenvanger van Hamelen. “Men wilde hem in het sprookje niet betalen en toen ontvoerde hij de kinderen van het dorp. Een mooi thema waar we een goede albumtitel in zagen.”

Afgelopen maand zette de band ook al haar handtekening onder een contract bij boekingsbureau Friendly Fire. Na enkele releaseshows zal de band vooral veel gaan touren in 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12