The Death Letters voor korte tour naar Duitsland The Death Letters voor korte tour naar Duitsland

En volgend jaar hopelijk naar Engeland en Ierland

, Fiona Fortuin

The Death Letters voor korte tour naar Duitsland

En volgend jaar hopelijk naar Engeland en Ierland

Fiona Fortuin ,

Jonge bluesrockers The Death Letters vertrekken voor een korte tour naar Duitsland. De tour heeft de band te danken aan een in maart gesloten licentiedeal met Stag-O-Lee. Daarna is het tijd voor rust, om hopelijk volgend jaar naar Engeland en Ierland af te reizen.

En volgend jaar hopelijk naar Engeland en Ierland

Morgen vertrekken The Death Letters naar Keulen, Duitsland, voor een optreden als voorprogramma van The Twilight Sad. Op 15 november gaat het Dordtse bluesrock duo weer terug naar onze oosterburen, om dan een week lang diezelfde band te supporten. Afgelopen vrijdag kregen zanger/gitarist Duende en drummer Victor pas een fiat, maar dat is voor de nog jonge leden geen probleem. Duende aan de telefoon vanuit zijn school het Zadkine in Rotterdam: “Ik kan mijn optredens als stage-uren wegzetten, belangrijk is alleen dat ik een afwezigheidsmailtje stuur naar mijn docenten.”

De tour heeft de band te danken aan een in maart gesloten licentiedeal met Stag-O-Lee, een sublabel van Glitterhouse, dat hun debuutalbum naast Duitsland ook in Oostenrijk en Zwitserland uitbracht. In augustus speelden The Death Letters voor de eerste keer op Germaanse bodem, op het Stag-O- Lee Shake Down festival. “Dat was hartstikke geweldig”, vertelt de zanger. “Onze boeker daar had ons neergezet als ‘het geheime wapen’ van Stag-O-Lee. We werden goed ontvangen en ook de cd is goed opgepikt. Mensen kwamen na het optreden een praatje maken.”

2009 was een druk jaar voor The Death Letters, met een allereerste clubtour die zo’n 75 optredens besloeg. Na Duitsland zal de band nog zes zalen in eigen land aandoen, waarna het tijd is voor een stilte. Althans, als het om Nederland gaat. Zo zijn er plannen om volgend jaar naar Groot-Brittannië en Ierland af te reizen, twee landen waar hun album sinds juni ook te koop is. Daarnaast wil het duo zich begin volgend jaar gaan richten op een nieuw album.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12