Terugblik London Calling dag 2 Terugblik London Calling dag 2

Jack Penate maakt favorietenrol waar

, Redactie 3VOOR12

Terugblik London Calling dag 2

Jack Penate maakt favorietenrol waar

Redactie 3VOOR12 ,

Het excentrieke Wild Beasts en popkoning Jack Penate waren de grote trekkers op de zaterdagavond van London Calling. Beide acts maakten hun sterke live-reputatie waar, maar het hoogste cijfer ging naar de fluorescerende freakdisco van Pyramiddd. Alle cijfers op een rij.

Jack Penate maakt favorietenrol waar

Four Dead In Ohio
De jongens zien er uit als een stel suffe stoners, maar zijn gemaakt voor het podium. Als ze nu nog iets meer schaven aan de nummers en teksten, hebben we een waardig vervanger voor Oasis en The Verve. De zomerfestivals zullen dan snel aankloppen, en terecht.
CIJFER: 7,5

Beth Jeans Houghton
De looks zijn al af, aan het repertoire moet nog wat geschaafd worden. Maar dat we deze hoog-gehakte dame terug gaan zien, daar is geen twijfel over mogelijk. Act met de meeste potentie van deze London Calling.
CIJFER: 7,5

The Boxer Rebellion
De band weet met de eenvormige set de aandacht niet goed vast te houden. Meer variatie in songs en opbouw zou een hoop schelen. The Boxer Rebellion speelt groots, soms op het bombastische af en lijkt klaar voor de stadions. Op zijn minst als voorprogramma voor de Editors en Killers van deze wereld.
CIJFER: 6

Kid Harpoon
Een vermakelijk optreden van een aardige entertainer, maar echt bijzonder is het niet. Zowel de songs als hun eendimensionale arrangementen schieten tekort.
CIJFER: 6

Wild Beasts
Niets mis met pretenties. Wild Beasts heeft het zich al twee albums lang niet gemakkelijk gemaakt en dat loont. Toch staan deze zelfde pretenties ze ook in de weg. Er wringt nog iets, hoe goed de ideeën ook zijn.
CIJFER: 7,5

Violens
Nu is de wereld nog niet klaar voor deze band, maar via een goede hit is er veel te winnen voor Violens. Wanneer ze ontploffen en heel eventjes zweven gebeuren er namelijk hele mooie dingen. Nu nog wat beter nadenken over opbouw en hooks en over een jaar weer terugkomen.
CIJFER: 7

Bombay Bicycle Club
Vorig jaar wisten ze al niet te overtuigen op London Calling, en ook dit jaar doorstaan ze de proef der bekwaamheid niet. Iedereen kan roepen; kijk naar het publiek, een ware stage-invasion! Klopt, en daar mogen we onze ogen ook niet voor sluiten. BBC valt in de smaak bij jongeren die zich op een zaterdagavond helemaal laten gaan, maar oh mijn god, laten we het voorlopig bij een zaterdag houden.
CIJFER: 6

Grammatics
Typisch zo'n band die meer spannend dan goed is. Met veel eigen ideeën en een eigen sound, maar weinig sterke liedjes. Zou dit zich verder ontwikkelen? Niet afschrijven, deze jongens.
CIJFER: 6,5

Jack Penate
Jack Peñate kan een zonnige toekomst tegemoet zien. Veel hangt af van de derde langspeler, maar gezien 's mans vermogen om pakkende hits te schrijven, moet die Jack en zijn band nog wel een stap of wat verder kunnen brengen. Op eigen kracht in Paradiso staan zien we wel gebeuren.
CIJFER: 8

Pyramiddd
Ook zonder de outfits is het al een hele opvallende band, daar zijn die jurken heel niet voor nodig. Dit is uitstekende feestmuziek die thuis misschien minder tot zijn recht komt.
CIJFER: 8,5


The Phenomenal Handclap Band
Het duurde even voor Paradiso de groove te pakken had, maar uiteindelijk krijgt The Phenomenal Handclap Band dan toch de handen op elkaar.
CIJFER: 6,5


MPHO
Bij de volgende (voorjaars-) editie van London Calling is de plaat van MPHO eindelijk officieel uit. Dan kan iedereen de nummers meezingen. Bij deze zou ik mevrouw Skeef uit willen nodigen om tegen die tijd op te treden in de Grote Zaal.
CIJFER: 8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12