Subsidie P3 vanaf 2012 gehalveerd Subsidie P3 vanaf 2012 gehalveerd

Purmerendse popzaal niettemin opgelucht over uitkomst begrotingsbehandeling

, Ingmar Griffioen

Subsidie P3 vanaf 2012 gehalveerd

Purmerendse popzaal niettemin opgelucht over uitkomst begrotingsbehandeling

Ingmar Griffioen ,

Paulus Brugman van P3 is opvallend goedgehumeurd voor een directeur, die net hoorde dat zijn poppodium vanaf 2012 240.000 euro aan subsidie verliest. "Dat is op tien mille na een halvering van de subsidie. Een forse aderlating dus, maar gezien de omstandigheden is dit een goed resultaat. Purmerend heeft jaarlijks negen ton te besteden aan cultuur en daarvan krijgen wij straks 260.000 euro."

Purmerendse popzaal niettemin opgelucht over uitkomst begrotingsbehandeling

Paulus Brugman van P3 is opvallend goedgehumeurd voor een directeur, die net hoorde dat zijn poppodium vanaf 2012 liefst 240.000 euro aan subsidie verliest. "Dat is op tien mille na een halvering van de subsidie. Een forse aderlating dus. Maar Purmerend zit in zwaar weer en gezien de omstandigheden is dit een goed resultaat. De stad heeft jaarlijks negen ton te besteden aan cultuur en daarvan krijgen wij straks 260.000 euro."

De opluchting bij de directeur is begrijpelijk, eerder was immers sprake van een volledig stopzetten van de exploitatiesubsidie. Wethouder van Cultuur Mona Keijzer (CDA) stelde de raad voor een ondernemer te zoeken om het podium commercieel uit te baten. Dat idee is volgens Brugman volledig van de baan. "Ik word niet blij van de getallen, maar wel van de raadsbrede steun voor P3. De partijen dragen de culturele missie van P3 een warm hart toe, de middelen zijn alleen niet voorhanden om dat vorm te geven."

De wethouder heeft het team van P3 gecomplimenteerd met de wijze hoe ze voor de eigen belangen zijn opgekomen. "Dat siert haar", meent de directeur, die haar eerder een petitie met 2700 handtekeningen overhandigde. De exploitatiesubsidie voor 2010 en 2011 blijft nog op het huidige niveau, maar P3 gaat al wel aan de slag. "We proberen om onbelast te beginnen aan 2012. Er zijn in het verleden wat tekorten opgelopen, die willen we in de komende twee jaar zelf wegwerken."

Brugman benadrukt dat de subsidiehalvering op het moment niet tot ingrepen op het personele vlak leidt. Wel komt er een inhoudelijke evaluatie. "Met name naar de risicovolle programmering wordt kritischer gekeken. Over verliesgevende producties gaan we binnenkort met programmeur Waldo rond de tafel." De directeur geeft toe dat de vrees dat kleinere, regionale bandjes straks niet meer in P3 terecht kunnen, bewaarheid kan worden. "We kunnen niet hetzelfde doen voor het halve geld. We zullen creatief moeten zijn."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12