Stem nu voor de Song Van Het Jaar 2009! Stem nu voor de Song Van Het Jaar 2009!

Jij bepaalt wat het beste nummer van het jaar is!

, Tomas Delsing

Stem nu voor de Song Van Het Jaar 2009!

Jij bepaalt wat het beste nummer van het jaar is!

Tomas Delsing ,

Vanaf nu ben jij in control! Bepaal welke tracks tot de beste van 2009 behoren: welk nummer wordt er Song van het Jaar 2009? De stembussen zijn geopend!

Jij bepaalt wat het beste nummer van het jaar is!STEM HIER OP JOUW FAVORIETE NUMMERS VAN 2009!!!Net als voorgaande jaren heeft het team achter 3VOOR12 een lijst opgesteld met daarop de 200 beste nummers van het jaar 2009. Ook nu weer willen we met jouw hulp bepalen welk van die nummers het allerbeste is. Welk nummer is het beste van het beste, het neusje van de zalm, de crème de la crème? Oftewel, wat is de Song Van Het Jaar 2009?

Dat kun jij bepalen! Vanaf dit moment kun je uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur.

Met jouw stem bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, te volgen via 3FM en live bij te wonen, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s. Onze eigen Eric Corton presenteert de avond samen met Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een aantal genomineerden gevraagd om hun eigen song en een ander nummer uit de top 100 live te spelen. Go Back To The Zoo, Diggy Dex en Coparck spelen live, twee verrassingsacts komen daar nog bij.

Na afloop van de show, als de spanning van het aftellen geweest is en de champagne ontkurkt is, is het tijd voor de Song van het Jaar afterparty op 3FM met DJ Sandeman. Hij laat het allerbeste van 2009 nog eens voorbijkomen in zijn Song van het Jaar Remix 2009.

In de eerste editie, in 1985, behaalde Jesus & Mary Chain de eerste plek. En de Pixies hadden zowel in 1988 als 1989 de beste song. Nirvana vierde in 1991 een monsterzege en het jaar daarop belandde Pearl Jam op de nummer-één-plek. Pas in 1998 verscheen voor het eerst een Nederlandse song op nummer een: 10 Jaar O.P. van Osdorp Posse.  Vorig jaar won Kings Of Leon met Sex On Fire en stonden in de Top 10  twee Nederlandse artiesten: Voicst (4) en De Jeugd Van Tegenwoordig (5). Alle lijsten van de afgelopen jaren vind je hier.

In de aanloop naar de Awardshow vragen we elke dag een artiest zijn of haar top 5 te motiveren. Check alle keuzelijstjes hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12