Sony komt met eigen iTunes Sony komt met eigen iTunes

En dwarsboomt Krause in haar promotie

, Fiona Fortuin

Sony komt met eigen iTunes

En dwarsboomt Krause in haar promotie

Fiona Fortuin ,

Sony komt met een eigen iTunes bibliotheek, bedoeld om muziek, boeken, films en andere download applicaties te bundelen voor de verkoop. Niet geheel toevallig ontving Krause een mail van Sony: alle video's zijn tot eind 2010 niet embeddable. "Mijn video’s werden net goed opgepikt door allerlei interessante blogs, dus je kunt je voorstellen dat het voor mij nogal rampzalig voelt.”

En dwarsboomt Krause in haar promotie

Sony komt met een eigen iTunes bibliotheek, bedoeld om muziek, boeken, films en andere download applicaties te bundelen voor de verkoop. Wanneer Sony de internetwinkel opent is nog niet bekend, maar businessweek weet al wel te melden dat de plannen vergevorderd zijn.

Het gaat niet zo goed met Sony. Naar alle waarschijnlijkheid zal de maatschappij het jaar met een verlies van 674 miljoen dollar afsluiten. Om de financiële neergang een halt toe te roepen probeert Sony op een andere manier inkomsten te genereren. Een eigen Itunes moet een van die inkomstenbronnen worden.

Niet geheel toevallig ontving de Groningse Krause afgelopen zaterdag een mail van haar label Sony, waar ze sinds een jaar onder contract staat. In deze mail stond dat de maatschappij alle clips opnieuw gaat uploaden voor een nieuw betaalsysteem. Voor Krause betekent dit dat overal waar haar filmpjes ge-embed staan, de boel op zwart gaat. Ook zullen haar video’s tot eind 2010 niet embeddable zijn. "En de viewing en comments raak ik kwijt", voegt de zangeres toe.

Embedded files van de clips van de Sony YouTube account tellen nu nog niet mee in de viewingrates, het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat Sony voor elke klik op een filmpje geld krijgt.
In een eerste reactie op Twitter reageert Krause gefrustreerd op de nieuwe plannen. Nu zegt ze: “Ik snap inmiddels wel dat het voor een greater good is. Maar ik vind het vervelend dat het me op deze manier wel moeilijk wordt gemaakt om mezelf te promoten. Nu moet ik wachten tot eind volgend jaar, terwijl embedden juist de manier is om als beginnend artiest je muziek te promoten. Mijn video’s werden net goed opgepikt door allerlei interessante blogs, dus je kunt je voorstellen dat het voor mij nogal rampzalig voelt.”

Ze denkt al na over alternatieve mogelijkheden om haar filmpjes te verspreiden. Maar zo makkelijk blijkt dat niet te zijn. “Er zit copyright op de videoclips, zou een website met mijn oké een videoclip willen uploaden, dan is daar alsnog ook toestemming van hogere hand voor nodig. Toch ga ik niet afgeven op Sony, dat het alleen maar kut is. Zonder hen had ik nooit mijn nieuwe plaat No Guts No Glory kunnen maken, daar had ik het geld niet voor. Ook doen ze veel promotie voor me, dat soort dingen moet je niet onderschatten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12