Song van het jaar 2009: de keuze van Anne Soldaat Song van het jaar 2009: de keuze van Anne Soldaat

“Hoe Roos als quasi-verlegen meisje de zaal meekrijgt is heel knap”

, Fiona Fortuin

Song van het jaar 2009: de keuze van Anne Soldaat

“Hoe Roos als quasi-verlegen meisje de zaal meekrijgt is heel knap”

Fiona Fortuin ,

17 december maken we bekend wat volgens jullie de Song van het Jaar 2009 is. Tot die tijd kun je stemmen op jouw favoriet. Anne Soldaat over zijn top 5: “Mijn dochtertje is fan van GEM. Als ze She Said Oh Oh Oh I Said Yeah Yeah Yeah draait, brul ik hard met haar mee."

“Hoe Roos als quasi-verlegen meisje de zaal meekrijgt is heel knap”

Anne Soldaat zit met zijn crew in de auto op weg naar Arnhem, voor een optreden vanavond in Luxor Live. Natuurlijk heeft hij al gestemd voor de Song van het Jaar 2009, zegt hij. “Al zou ik me wel dood moeten schamen, van de meeste nummers op de lijst had ik nog nooit gehoord. Ik luister wel naar muziek, maar dan vooral naar oude.” Maar ook egocentrische motieven liggen ten grondslag aan zijn onwetendheid. 2009 stond toch wel in het teken van zijn eigen muziek. Hij bracht eerder In Another Life uit en is hij momenteel op tour.

1. Roosbeef – Te Heet Gewassen

“Reyer, jij hebt ooit eens zo mooi geformuleerd wat goed is aan Roosbeef”, vraagt Anne aan de bassist naast hem in de auto. Reyer: “Ze is het beste wat in Nederland gemaakt wordt.” Anne: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. Wat ze live doet, hoe ze als quasi-verlegen meisje  de hele zaal meekrijgt, is knap.”

2. Awkward I – Rock Stars
“Mijn labelmate Djurre de Haan, hij heeft een geweldige plaat gemaakt. Wat hij heeft gepresteerd, vind ik echt heel goed.”

3. GEM - She Said Oh Oh Oh I Said Yeah Yeah Yeah

“Mijn dochtertje is fan van GEM, zij zet thuis op eigen initiatief vaak het laatste album van de band op. Als dit nummer komt, dan brul ik lekker met mijn dochter mee. Het bezit een typisch GEM refreintje, heel aanstekelijk.”

4. Eels – Fresh Blood

“Ik heb nooit zoveel met Eels gehad, maar dit vind ik echt weer een fantastisch nummer. Het is eerlijk en puur.”

5. Fleet Foxes – Mykonos
“Het merendeel van de nummers van Fleet Foxes vind ik iets te heilig klinken, met een enorme galm. Niet dat ik iets tegen galm heb, maar het is allemaal zo netjes, het geeft me zo’n kerkgevoel. Maar dit nummer vind ik dan wel weer heel gaaf.” 
 

WAT? NOG NIET GESTEMD? 
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal gepresenteerd worden door Eric Corton, Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12