Roy Santiago eerste Nederlander die opneemt bij Jezus Roy Santiago eerste Nederlander die opneemt bij Jezus

“Ik klink minder somber dan je van me verwacht”

, Fiona Fortuin

Roy Santiago eerste Nederlander die opneemt bij Jezus

“Ik klink minder somber dan je van me verwacht”

Fiona Fortuin ,

Singer-songwriter Roy Santiago is begonnen aan de opnames voor een nieuw album. Die neemt hij op bij Jezus, de studio van Pascal Deweze (Sukilove, vroeger Metal Molly) in Antwerpen. Vorige week bracht hij er een week door, om alle basispartijen op band te zetten. In december gaat hij terug, najaar 2010 moet de plaat uitkomen.

“Ik klink minder somber dan je van me verwacht”

Singer-songwriter Roy Santiago is begonnen aan de opnames voor een nieuw album. Die neemt hij op bij Jezus, de studio van Pascal Deweze (Sukilove, vroeger Metal Molly) in Antwerpen. Vorige week bracht hij er een week door, om alle basispartijen op band te zetten. In december gaat hij terug, najaar 2010 moet de plaat uitkomen. “De werktitel is voorlopig The Great Pretender.”

In eerste instantie vroeg Santiago Mauro Pawlowski van dEUS voor de opnames. Pawlowski had echter geen tijd, maar tipte de singer-songwriter Studio Jezus, waar Pawlowski ook zelf zijn platen opneemt. “En ook Tom Pintens en The Galacticos. Ik ben de eerste Nederlander.”

In oktober vorig jaar bracht Santiago zijn laatste album uit, Mt. Ventoux, vol lo-fi gruizige, intieme liedjes over het overlijden van zijn vader. Zijn nieuwe moet meer een bandalbum worden, vertelt hij. Via Deweze kwam hij in contact gekomen met David Schrooi van Millionaire . Schrooi drumt mee op de plaat. Xavier Teerling speelt de bass. “In de studio speelden we voor het eerst met zijn drieën. Er ontstond echt iets van chemie tussen ons. Je hoort het enthousiasme terug in de opnames. Het wordt meer een rockplaat, het klinkt minder somber dan je van me zou verwachten.”

Tim Vanhamel, zanger van Millionaire, zou vorige week ook langskomen in de studio, maar moest helaas verstek laten gaan. “Ik wil graag dat hij een paar partijen zingt, maar hij kon uiteindelijk toch niet langskomen. Ik hoop dat hij in december als ik weer terug ga, wel kan.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12