Nieuwe opzet van Hollandse Nieuwe

Elke maand compilatiealbum op 3VOOR12-Luisterpaal

Redactie ,

3VOOR12’s talentenrubriek Hollandse Nieuwe is in een nieuw jasje gestoken. Elke maand verschijnt er op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met de nieuwste (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Daarnaast pikt de redactie er maandelijks een act uit die we extra uitlichten onder de naam 3VOOR12 Selecteert...

Elke maand compilatiealbum op 3VOOR12-Luisterpaal

3VOOR12’s talentenrubriek Hollandse Nieuwe is in een nieuw jasje gestoken. Elke maand verschijnt er op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met de nieuwste (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Daarnaast pikt de redactie er maandelijks een act uit die we extra uitlichten onder de naam 3VOOR12 Selecteert...

3VOOR12 heeft al ruim twaalf jaar oog voor muziek van de vruchtbare Nederlandse bodem. Gewoon, omdat er veel moois uit ons land komt dat nogal eens dreigt te worden weggedrukt door al het buitenlandse muziekgeweld. En niet alleen doorgebroken muzikanten krijgen de ruimte bij 3VOOR12: we proberen vooral een voorloper te zijn, nieuwe muziek te ontdekken en talenten de kans te geven.

Al sinds een aantal jaar hebben wij daarom de succesvolle rubriek Hollandse Nieuwe, waar nieuw talent een platform wordt geboden. En met ontdekkingen als 3VOOR12AWARD-winnaars De Staat en Voicst heeft het in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen. Toch dachten wij dat het tijd is voor iets anders. Nog steeds Hollandse Nieuwe, maar dan in een nieuw jasje. Eens per maand stelt de redactie van 3VOOR12 een album samen vol tracks van nieuwe Nederlandse artiesten. De ‘Hollandse Nieuwe-compilatie’ valt elke maand op onze eigen Luisterpaal te beluisteren. Op deze manier denken wij met de Hollandse Nieuwe nog meer talent de kans te kunnen geven zich te etaleren.

Maar dat is niet alles; vanaf januari kiest de redactie eens per maand een artiest of band die we nauwlettend in de gaten gaan houden. Onder de naam 3VOOR12 Selecteert... krijg je een act voorgeschoteld waar wij heilig in geloven. Hierover binnenkort meer nieuws!

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar:  VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe.