Nieuw vinyllabel van Bertus Distributie en perserij Record Industry Nieuw vinyllabel van Bertus Distributie en perserij Record Industry

Music on Vinyl brengt alleen extra zware platen uit

, Ingmar Griffioen

Nieuw vinyllabel van Bertus Distributie en perserij Record Industry

Music on Vinyl brengt alleen extra zware platen uit

Ingmar Griffioen ,

Opmerkelijk in tijden waarin platenzaken over de kop gaan en veel dj's geen plaat meer aanraken: Nederland is een nieuw vinyl label rijker. Music on Vinyl brengt alleen extra zwaar 180 grams vinyl uit. "Verrassend? Wij verkopen al jaren leuke aantallen vinyl."

Music on Vinyl brengt alleen extra zware platen uit

Een opmerkelijk bericht in tijden waarin platenzaken over de kop gaan en veel dj's geen plaat meer aanraken: Nederland is een nieuw vinyl label rijker. Music on Vinyl, een samenwerking van distributeur Bertus en perserij Record Industry, brengt alleen 180 grams vinyl uit. Extra zwaar dus, wat volgens het label meer kwaliteit, bereik en diepgang biedt. "Een vinyl-label verrassend? Wij van Bertus verkopen al jaren leuke aantallen vinyl."

Angelo Schifano, de kersverse labelmanager van Music on Vinyl, benadrukt dat vinyl niet uit de tijd is. "Zeker niet, ik zou haast zeggen dat het weer terug van nooit weggeweest is. Er was een tijd dat mensen dachten dat het uit zou sterven, dat het leek alsof alleen dj's het vinyl in leven hielden, maar wij verkochten de laatste jaren gestaag vinyl. Voor ons was dat aanleiding het beter en groter aan te pakken."

Is vinyl niet iets voor collectioneurs, voor een rap vergrijzende doelgroep? "Je zou denken dat jongere generaties niet meer weten wat een pick-up is, maar er is genoeg vraag van jongeren naar vinyl. Het is zeker niet alleen nostalgisch gepraat. Maar kids lopen niet zomaar een platenzaak in. Wij moeten iets van het enthousiasme van toen overbrengen. Die shuffle-functie op je iPod is leuk, maar een plaat heeft niet voor niets tien liedjes in een bepaalde volgorde."

Het 1 november gestarte vinyl only label biedt in eerste instantie heruitgaves aan van klassiekers als Jacksons Thriller, Berlin van Lou Reed, Grace van Jeff Buckley en Miles Davis' Bitches Brew. Er liggen al deals met Sony, Red Bullet en ZTT Records en Music on Vinyl onderhandelt met meerdere partijen. De ZTT-catalogus bevat ook Frankie Goes To Hollywoods debuutalbum Welcome To The Pleasuredome en daar wordt Angelo Schifano zelf wel blij van. "Die is volgend jaar precies 25 jaar oud. Dit lijkt mij een mooie gelegenheid dat te vieren door die opnieuw op 180 grams vinyl uit te brengen." 

Er zijn ook al vinyl re-issues te bestellen van Nederlandse artiesten. De eer is aan Golden Earring en Focus. "En bijvoorbeeld Bintangs en Q65 zouden ook heel geschikt zijn." Zover is het nog niet, zoals ook sommige muziekwinkels nog niet om zijn. "Daar moeten we nog mee praten, maar we sluiten niemand uit. Nee ook de Free Record Shop niet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12