Nieuw label Quadrofoon negeert de cd Nieuw label Quadrofoon negeert de cd

Eerste releases van Hooghwater en Shaking Godspeed

, Fiona Fortuin

Nieuw label Quadrofoon negeert de cd

Eerste releases van Hooghwater en Shaking Godspeed

Fiona Fortuin ,

Ex Spades-drummer Ries Doms is het nieuwe label Quadrofoon gestart, in de hoop daarmee een platform te kunnen bieden voor nieuwe indiebands. Quadrofoon negeert in zijn beleid één bekend exponent: de cd. “De cd heeft de kleinere bands niet veel meer te bieden."

Eerste releases van Hooghwater en Shaking Godspeed

Ex Spades-drummer Ries Doms is het nieuwe label Quadrofoon gestart, in de hoop daarmee een platform te kunnen bieden voor nieuwe indiebands. Tilburger Doms merkt dat veel kleine bands steeds vaker in eigen beheer muziek uitbrengen. “Zij willen geen tijd en energie verspillen in het zoeken naar labels en wachten totdat je album daar eindelijk eens uitkomt. Maar daardoor raakt de scene wel gefragmenteerd,  een label is ervoor om bands die iets met elkaar delen, te groeperen. Ik wil een platform voor die bands creëren, zonder ze te veel in de weg te zitten. Als een groep snel iets uit wil brengen, moet dat kunnen.”

Quadrofoon negeert in zijn beleid één bekende exponent: de cd. Het label brengt de releases alleen uit op vinyl en als service zal van het album een digitale download beschikbaar komen. “De cd heeft de kleinere bands niet veel meer te bieden. Zij die wel iets van een band willen kopen, kopen het liefst vinyl.”

Het debuutalbum van Doms' nieuwe band Hooghwater is als eerste uitgebracht. “Het is niet zo dat ik alleen voor mijn eigen muziek Quadrofoon ben begonnen. Het idee van een label was er al langer, maar de Hooghwater release was wel een goede aanleiding voor mij om eindelijk eens naar de Kamer van Koophandel te stappen.”

De tweede release staat ook al op de planning. Halverwege januari moet het debuutalbum van Shaking Godspeed uitkomen. Het album van de nieuwe band van The Bloody Honkies gitarist Wout Kemkens komt uit in een oplage van 500, de standaard bij een eerste druk. Ook is Quadrofoon in contact met Charlie Jones' Big Band. “Een duo uit België dat muziek maakt in stijl van Tom Waits. Ze passen precies in het straatje van Quadrofoon.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12