Mojo maakt 400 Rammstein-kaarten ongeldig Mojo maakt 400 Rammstein-kaarten ongeldig

Promotor hoopt begin 2010 structureel te controleren

, Atze de Vrieze

Mojo maakt 400 Rammstein-kaarten ongeldig

Promotor hoopt begin 2010 structureel te controleren

Atze de Vrieze ,

Organisator Mojo Concerts heeft 400 kaarten ongeldig gemaakt voor het concert van Rammstein, 6 december in het Gelredome in Arnhem. “Deze kaarten waren opgekocht door tickethandelaren met als doel om ze met winst door te verkopen”, verklaart Mojo.

Promotor hoopt begin 2010 structureel te controleren

Organisator Mojo Concerts heeft 400 kaarten ongeldig gemaakt voor het concert van Rammstein, 6 december in het Gelredome in Arnhem. “Deze kaarten waren opgekocht door tickethandelaren met als doel om ze met winst door te verkopen”, verklaart Mojo. “Dat is niet alleen een onwenselijke situatie maar ook in strijd met de algemene voorwaarden van Mojo Concerts.”

Het is Mojo al langer een doorn in het oog dat online ticketbureaus kaarten doorverkopen voor hoge prijzen. Eerder maakte het bedrijf al kaarten ongeldig voor Il Divo, Lowlands en Pearl Jam. Tot nu toe treedt Mojo alleen op bij grote shows. “Het is een enorme klus om uit te vogelen om welke kaarten het precies gaat”, zegt woordvoerder Marjanne Manders. “We achterhalen eerst welke bedrijven de kaarten kopen, vervolgens moeten we zeker weten dat ze ook daadwerkelijk verkocht worden. We hoopten dat na Lowlands al structureel te kunnen doen, maar dat is niet gelukt. Vermoedelijk gaat dat vanaf begin volgend jaar wel gebeuren.”

Volgens Manders zijn er bij eerdere acties geen fouten gemaakt. Op internet is sprake van tickets die ten onrechte ongeldig gemaakt zijn. Dat klopt niet, zegt Manders. “De Volkskrant schreef dat ook in een artikel. Wij zijn dat toen nagegaan, en het bleek niet te kloppen. De Volkskrant heeft dat ook gerectificeerd.” De kaarten werden verkocht door secondary ticketing shops 4Alltickets / Tickets4events.nl, 24hourtickets.nl, AAtickets.nl, aconcerts.nl, Easytickets.eu, Ticketexpress.nl, Pepetickets.nl, Rang1tickets.nl, Ticketforsale / Tickets2buy.nl, Tickets4u.nl. Welke kaarten precies geannuleerd zijn, staat op www.ticketsenconcertkaarten.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12